Показното убийството на Димитър Видев-Релакса на пъпа на Бургас е

...
Показното убийството на Димитър Видев-Релакса на пъпа на Бургас е
Коментари Харесай

Има ли връзка показното убийството на Релакса с екзекуцията на знаков бос

Показното убийството на Димитър Видев-Релакса на пъпа на Бургас е един от знаковите мафиотски разстрели, осъществени в района. Случаят е от преди 15 години, само че и до ден сегашен остава неразкрит. В момента делото е спряно заради липса на доказателства, макар че съгласно източници на Флагман.бг има задоволително такива по една от версиите за поръчковия разстрел на пъпа на Бургас. Коя е тя?

Покушението е осъществено на 18-ти август 2004 година, минути преди 02:30 часа на кръстовището на ул. „ Алеко Богориди “ и „ Цар Симеон I”, в супер центъра на Бургас. Релакса е погубен на метри от вкъщи на най-близкия си приятел Тодор Стамов-Малкотърновския, в неугледна бяла „ Лада “ със софийска регистрация.

Руската кола не била определена инцидентно. С нея Релакса желал да покаже на враговете си, че въобще не се тормози от честите палежи на колите му, само че не желал непрекъснато да се набутва с нови, първокласни возила. Последната огнена вендета била единствено преди два месеца, когато пред дома му на ул. „ Лермонтов “ горящ Мерцедеса на Релакса.

Куршум в сърцето след засада в центъра на Бургас

Килърът евентуално е следял целта си със седмици. Във съдбовната заран той изскочил от тъмната ул. „ Войнишка “ и стрелял 3 пъти в тялото на 28-годишния бургазлия, който към момента бил в колата. Релакса със сетни сили съумял да отвори вратата, очевидно пробвайки да подгони килъра, само че се свлича върху пътната настилка, на сантиметри от "Ладата ".

Димитър Видев е погубен с 3 патрона в тялото от 9-милиметров „ Макаров “. Фатален се оказва един от изстрелите, който пронизал сърцето, само че изпод нагоре, описвайки странна траектория. Това кара проверяващите да се съмняват, че Релакса е изумен до момента в който е бил леко наведен напред.

По време на убийството дружно с Видев в колата е бил и Малкотърновския. Той обаче се разминава единствено с леки провали, откакто е уцелен в лявата ръка. Малкотърновския твърди, че не е видял килъра, а единствено неговия контур. Стамов разказва убиеца като висок и слаб, тръгнал да бяга в посока към Морската градина. Малкотърновския пък се качил в първото такси и отпрашил към болничното заведение. Той е единственият очевидец на убийството на своя другар.

По това време Релакса и Малкотърновския са добре известни на полицията, защото са с дебели престъпни досиета. Веднага след убийството от Министерство на вътрешните работи оповестяват, че против Видев има висящи каузи за грабежи, изнасилвания и автокражби, както и ефикасна присъда от Районния съд в Ихтиман за владеене на 2 радиостанции, настроени на полицейски честоти. Срещу Стамов пък са формирани наказателни производства за грабежи, безчинство, за владеене на упойващи субстанции, автокражби и за причиняване на междинна телесна щета и за рекет, за искане на откуп, за връщане на незаконно лишен автомобил и за закана за ликвидиране.

Бизнес с проститутки и наказателни акции в Слънчев бряг

Приживе Релакса е свързван с редица известни фигури като Димитър Желязков-Очите, Георги Николов-Троянеца и Димитър Стаматов-Мастара. Според източници на Флагман.бг от ъндърграунда, Видев бил един от най-свирепите сутеньори по Южното Черноморие. Свързван е с рекет и наказателни акции против съперници и проститутки. Той имал много експлозивен темперамент, което го правело неконтролируем и му създавало много врагове. Затова и версиите за гибелта му не са по никакъв начин малко.

Веднага след убийството в Бургас Бойко Борисов, който по това време е основен секретар на Министерство на вътрешните работи, разяснява, че убитият Видев е очевидец на прокуратурата за изтезанието на бизнесмена Димитър Стаматов-Мастара.

„ Аз преди един месец ви предизвестих, че с това придвижване на правосъдните процеси с години, те ще потеглят, когато гръмнат очевидците “, споделя тогава Борисов.

Ключов очевидец погубен, само че различен остава жив

Месарският необут Мастара е убит в края на ноември 2002 година 20-годишна присъда като физически причинител получи Бойко Стоянов. Основни обвинени са предприемачът Пламен Дишков и Тодор Неделчев-Недю. Първият като гарант, а другият като помощник.

Дишков и Недю получиха присъди още преди 16 години, само че Върховният касационен съд (ВКС) ги анулира, тъй като са нарушени правата им на отбрана и възобнови правосъдното произвеждане. Очаква се процесът да завърши напълно скоро с оправдателна присъда за Дишков, защото тезата на прокуратурата против него издиша съществено. Бизнесменът отхвърля всички обвинявания и твърди, че е натопен съзнателно.

Версията, че Релакса е гръмнат поради показанията по случая пък е измежду първите отхвърлени при следствието на покушението. Основният аргумент е, че Тошко Малкотърновския също е част от тактиката на прокуратурата против Дишков. Килърът обаче не е стрелял по него, макар че е имал задоволително време да го направи.

Малкотърновския е ранен напълно инцидентно след рикошет. Той към този момент даде показания за убийството на Мастара преди близо 2 години. Те значително се припокриват с тези на разстреляния му сподвижник Релакса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР