Показно убийство в Атина.38-годишен собственик на бензиностанция от квартал Геракас

...
Показно убийство в Атина.38-годишен собственик на бензиностанция от квартал Геракас
Коментари Харесай

Показно убийство на бизнесмен в Атина, има версия за българска връзка

Показно ликвидиране в Атина.

38-годишен притежател на бензиностанция от квартал " Геракас " в гръцката столица бе екзекутиран с 20 патрона в събота сутринта. Според последна информация се допуска, че убийството има връзка с " гръцката петролна мафия ", написа " Труд ". 

Властите ревизират връзка и с убийството на Янис Скафтурос, който също бе екзекутиран обществено на Великден, а друга информация гласи, че конците се дърпат от България.

Предполага се, че следващото обществено убийството е част от поредност поръчкови убийства в последните години, чиято цел е да се реализира надзор над оборота от продажбата на контрабандни горива. 

Според гръцките управляващи, задачата на причинителите е да изпратят ясно обръщение посредством дейностите си, че са незаконна група, която може да удари всеки, когато пожелае и където пожелае, даже в случай че жертвата е взела ограничения за сигурност. В момента следствието на чиновниците по сигурността е ориентирано към петролната мафия, като се търсят клонове и в България. 

Престъпността в Атина добива стряскащи размери, като съгласно информация от чиновниците по сигурността единствено за месец и половина са разкрити два " смъртни контракта " от общо осем реализатори. В тези контракти са употребявани три автомата Калашников, два револвера и два откраднати автомобила.

През юли 2015 година боеприпас от 10 гранати, картечен револвер, два револвера и други оръжия бяха открити в двор на бензиностанция в региона на Агиос Йоанис Рентис, които принадлежаха на жертвата и негов родственик. През април 2022 година на една от бензиностанциите на 38-годишния е осъществена инспекция от финансова полиция и е разкрита контрабанда на горива. 38-годишният мъж е имал мощни контакти в областта на търговията с горива, само че и с политически, стопански лица, както някогашни и сегашни служители на реда.

Припомняме, че наемни убийци екзекутираха гръцкия жител Янис Скафтурос, за който се твърди, че е имал връзка с български водачи като част от незаконна мрежа за продажба на контрабандни горива в Гърция.

Вестник " Катимерини " писа, че през 2019 година 71 души са били упрекнати за основаване на незаконна организация и контрабанда. Сред упрекнатите има човек, непосредствен до Янис Скафтурос, търсен от полицията до края на април тази година, когато е задържан в Пловдив по издадена от кипърските управляващи заповед за арест по обвинявания за бомбени набези и пране на пари.

Според информация това е 53-годишен жител на Кипър, който е провел изпращането от България към Гърция на химически разредители, които се смесват с горива, продавани на бензиностанции в Гърция.

Кипърецът е притежател на две транспортни компании в Пазарджик, показва изданието. Получател на товарите са фирми-фантоми в Атика и Солун. При инспекция от митническите управляващи в Гърция водачите показвали подправени документи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР