Показният арест на на кмета на Костенец Радостин Радев не

...
Показният арест на на кмета на Костенец Радостин Радев не
Коментари Харесай

Жителите на Костенец за ареста: Кметът ни е цар на схемите!

Показният арест на на кмета на Костенец Радостин Радев не провокира огромна изненада измежду локалните хора. "Всички знаем, че е огромен състезател и е цар на схемите. Все отново кара втори мандат и знае по какъв начин се вършат нещата, без да сгази доста лука. Явно обаче е стъпил някъде изкривено ", разяснява акцията пред TrafficNews един от кибиците пред общината, до момента в който наблюдаваше по какъв начин извеждат Радев с белезници и го натикват в полицейската кола.

От спецпрокуратурата обясниха, че кметът е арестуван по сигнал на общински консултант, който получил предложение за подкуп против "правилно гласоподаване " на сесия в локалния парламент. Вече стана ясно, че има арестуван и предприемач, който е спечелил няколко публични поръчки на общината в Костенец. Конкретните елементи по следващата акция против локален властник от спецпрокуратурата и КПКОНПИ обаче до момента не са огласени публично.

„ Крайно време беше да забележим Радостин с белезници. В Костенец всички знаем, че на който каквото и да му би трябвало, ще си го получи, в случай че си заплати на хората в общината. Няма ли подкуп, не получава и това, което му се поставя ", съобщи 50-годишен мъж, който отхвърли да се показа, само че изясни, че има малък бизнес.

Други локални хора пък споделиха, че не имат вяра нещо да се промени и евентуално Радев ще бъде освободен напълно скоро без да има никакви последици за него, с изключение на обществения срам. Новината, че общински консултант е натопил кмета също провокира реакции.

„ Всички са един дол дренки и не са го създали, тъй като са доста чисти, а тъй като всеки желае да държи властта, с цел да коли и беси. Всички от общинските съветници са били съгласни с публичните поръчки и доколкото допускам са се раздвижили, тъй като идват избори”, разяснява Милена, която живее в една от къщите до кметството.

Близките до определения с листата на Българска социалистическа партия за кмет Радостин Радев обаче са уверени, че става въпрос за политическа поръчка в навечерието на локалните избори.

Заместник-кметът Румен Тодоров разяснява пред TrafficNews, че акцията е режисура и има съмнения кой тъкмо общински консултант е подал сигнала против Радев, само че не желае да загатва имена, с цел да не бъде упрекнат по-късно.

„ От към половин година има напрежение сред Общинския съвет и кмета. Причината е, че настроенията в Общински съвет се трансформираха откакто и болшинството е друго. Възможно е същите хора, подали сигнала против Радев, да се гласят за кметското място”, разяснява Тодоров.

Близките на Радев обявиха също, че ще разясняват ареста и обвиняванията, само че това ще се случи чак след приключването на 24-часовото задържане. По думите им кметът няма от какво да се тормози. Освен това те припомниха, че досега няма повдигнати обвинявания против него.

Местните зевзеци пък обръщат всичко на смешка: "Ние 20 дни треперехме Чане да не ни изтрепе, затуй няма по какъв начин в този момент да се кахърим, че може да останем без кмет ".

Радостин Радев се оказа съученик на някогашния пандизчия Стоян Зайков-Чане, който при започване на май умъртви някогашната си другарка и своя братовчед, след това три седмици беше неосезаем за полицията. В последна сметка той беше обкръжен и се самоуби, само че историята му продължава да е съществена тематика за хората от Костенец.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР