Показната акция в офисите на свързаните с Васил Божков компании

...
Показната акция в офисите на свързаните с Васил Божков компании
Коментари Харесай

Никой не е получил документи за обвиненията срещу Васил Божков

" Показната акция в офисите на обвързваните с Васил Божков компании и повдигнатите обвинявания целят наложително да бъде лишен легален бизнес. Налага се внушението, че ние сме отговорни за нещо до доказване на противното. "

Това декларират в позиция до медиите от " Нове холдинг ".

" Свидетели сме на синхронизирани дейности сред публични държавни институции, представители на ръководещите и частните ползи на някогашни сътрудници, а точно Боян и Цветомир Найденови - притежатели на казина и съдружници в наши компании ", акцентират от холдинга.

Те са безапелационни, че досега Васил Божков и юридическия му екип не са получили никакви публични документи, нито са били известени по какъвто и да било формален метод за повдигнатите против него обвинявания.
 Издадоха европейска заповед за арест на Васил Божков Обновена
Издадоха европейска заповед за арест на Васил Божков

Божков е със 7 обвинявания

В позицията си от холдинга акцентират, че с досегашните си дейности, страната влиза в ролята на " бухалка " - от измисления сигнал , послужил за фиктивен мотив за всички последвали дейни мероприятия, през признатия на първо четене законопроект за
хазарта, който съгласно тях цели противоконституционно налагане на държавен монопол, до репресивните акции на властимащите против бизнеса ни и неговите притежатели , изясняват още те.

От " Нове холдинг " акцентират още, че постоянно са съдействали на управляващите при разнообразни инспекции.

Нещо повече - нашите компании са свързани непосредствено с Национална агенция за приходите и цялата информация идва при тях онлайн в действително време , пишат още от компанията.
 Васил Божков не знае да го търсят
Васил Божков не знае да го търсят

Той твърди, че е разполагаем на органите когато и да е

Те напомнят, че Агенцията за държавна и финансова ревизия е открила, че няма нарушаване на закона при плащаните от тях такси. Нямали неплатени отговорности към страната. Това удостоверил и финансовият министър и министерството на финансите посредством подписаните от тях месечни отчетни информации в продължение на години.

От " Нове холдинг " акцентират още, че известните към този момент ремонти в Закона за
хазарта са признати от ГЕРБ и са стимулирани от финансовия министър Владислав Горанов през 2014 година Те прецизират, че комисията по хазарта е на послушание на финансовото министерство и през целия интервал, който официално се проверява, министър на финансите е бил Владислав Горанов.

Според тях има опит да бъде погубен работещ бизнес , който през годините е внесъл в страната под формата на налози, такси и заплатен лиценз стотици милиони. Те са на мнение, че някой желае да вземе футболен клуб " Левски " , тъкмо сега, в който клуба бе избавен от банкрут и върви към стабилизация и финансова самостоятелност.
 Спецпрокуратура и Министерство на вътрешните работи в Комисията по <a href=хазарта и офиси на Васил Божков " > Обновена
Спецпрокуратура и Министерство на вътрешните работи в Комисията по
хазарта и офиси на Васил Божков

Проверяват и други адреси, има арести в комисията

Пред БГНЕС Васил Божков е изразил учудването си за казаното от основния прокурор, че против него са повдигнати 7 обвинявания и че е разгласен за общодържавно и интернационално търсене.

По думите му никой не му се е обадил и не знае защо са му повдигнати обвинявания.

Не знам, в случай че съм разгласен за търсене, защо да ме търсят като могат да ми се обадят , акцентира Божков.

На въпрос дали ще се върне в България, Божков отговори, че е разполагаем. " Аз съм си разполагаем, няма никакви проблеми. Не знам защо е издирването, мен никой не ме е търсил ", акцентира още Божков.

Има си телефони, какво значи разгласен за търсене , изяснява той.

Припомняме, че по-рано денем Специализираната прокуратура и Министерство на вътрешните работи влязоха в офисите на компании, свързани с Божков , както и на адреси, населявани от него.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР