Показателите от FlightRadar, събрани за самолета, на чийто борд е

...
Показателите от FlightRadar, събрани за самолета, на чийто борд е
Коментари Харесай

FlightRadar: Самолетът на Пригожин е лъкатушел, накрая се е свличал с 2500 метра в минута ВИДЕО

Показателите от FlightRadar, събрани за самолета, на чийто ръб е бил водачът на " Вагнер " Евгений Пригожин, демонстрират, че машината е почнала да се спуска трагично в последните си моменти.

Съобщава се, че Пригожин е един от 10-те пасажери, починали при случая с Embraer Legacy 600, който се разруши покрай град Твер след политане на северозапад от Москва. Руската федерална организация за въздушен превоз също удостовери, че Пригожин е бил на борда на самолета, когато той се е разрушил, съобщи CNN. Канал в Telegram, който е обвързван с " Вагнер ", упрекна съветската противовъздушна защита в свалянето на самолета.

Според FlightRadar24, шведски уебсайт, който обезпечава следене на самолети в действително време, участващият в злополуката Legacy 600 е спрял да предава информация за местоположението си към 18:11 часа. локално време. Сайтът обаче съумява да събере други данни като надморска височина, скорост и отвесна скорост, което " обезпечава известна визия за последните моменти от полета ", гласи обява в блог от FlightRadar24.

Около 18:10ч. локално време, самолетът, който беше регистриран под номер RA-02795, стартира да се изравнява на 8500 м. След това самолетът продължи с непрекъсната скорост няколко минути, преди отвесната му скорост да стартира да понижава " трагично ", оповестяват FlightRadar24. В последните си минути самолетът прави променливи изкачвания и спускания в полета си и в един миг се качва до 9000 м, преди да се спусне още веднъж.

Точно преди окончателните данни да бъдат получени в 18:20, самолетът се е спускал с 2500 м в минута.

Предишен съдружник на съветския президент Владимир Путин, връзките на Пригожин сред неговата частна група наемници и управлението на Кремъл започнаха да се утежняват по-рано тази година поради проблеми с присъединяване на групата Вагнер във войната в Украйна. През юни напрежението доближи връхната си точка, когато Пригожин поведе войските си в 24-часово нахлуване към Москва, което в последна сметка приключи със съглашение за помирение, което включваше изгнанието на Пригожин в Беларус.

Някои спекулират дали Пригожин въобще е бил в самолета, който се разруши в сряда. Втори аероплан, който е принадлежал на шефа на " Вагнер ", също е летял в Русия по време на злополуката и съгласно известията е кацнал безвредно на летище покрай Москва.

Ако известията за гибелта на Пригожин са правилни, това евентуално ще провокира спомагателен ужас за Путин, който безусловно ще се сблъска с опити за " възмездие " от страна на наемниците на Вагнер, споделя Антон Геращенко, консултант на министъра на вътрешните работи на Украйна.

" Призивите за възмездие против убийците изпълват чат стаите на каналите на Пригожин. Органите на реда в два района са вдигнати по паника ", написа Геращенко в Twitter.

Бившият офицер от Агенцията за отбранително разузнаване (DIA) Ребека Кофлър обаче означи по време на телефонен диалог с Newsweek в сряда, че гибелта на Пригожин " кара Путин да наподобява по-силен пред съветския народ ".

" Ако Пригожин в действителност е мъртъв, всеки би схванал, че това е компенсация за непокорство, за рецензия на съветската войска и това изпраща сигнал на всяка евентуална съпротива, че Путин ще ви преследва и отстрани, без значение къде се намирате – дали в Африка или където и да е. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР