Показатели за кръвното налягане – това е един от най-важните

...
Показатели за кръвното налягане – това е един от най-важните
Коментари Харесай

Най-опасните показатели на кръвното: Съвети за точно измерване

Показатели за кръвното налягане – това е един от най-важните критерии за общото положение, индикатор за човешкото здраве.
Mного лекари са на мнение, че точно с такава здравна процедура като премерване на кръвното налягане си коства да започнете общо търсене на доста от първопричините за някои болести.
В такова разбиране като здравна норма, лекарите означават индикатори на кръвното от 120 на 80, макар че, въпреки това, някои специалисти не са съгласни с това изказване.

Показателите за кръвното налягане за всеки човек са самостоятелни, а и всичко зависи от доста външни и вътрешни фактори.
И най-важното от тях е принадлежността към една или друга възрастова група. Говорейки на цифри, за пациенти на възраст от 16 до 20 години лекарите считат за ​​приемливи индикатори на кръвно налягане от 100 на 70 до 120 на 80.
Ако приказваме за възрастовата група от 20-40 години, тук индикаторите варират от нормалното за доста хора от 120 на 70 до 130 на 80.
За всички хора, чийто възрастов предел е надхвърлил 40, само че към момента не са достигнали 60-годишна възраст, лекарите споделят, че ​​нормата е от 140 на 90, а за всички, които към този момент са над 60 години – от 150 на 90.

Високото кръвно усилва риск от развиване на доста заболявания, в това число сърдечно-съдовите – с 30%. Всеки, който е диагностициран с високо кръвно налягане, има 7-кратен нараснал риск от нарушено кръвообращение и хранене на мозъка и това може да аргументи инсулт.
В допълнение, такива пациенти са 4 пъти по-склонни да страдат от коронарна болест. Но ниското кръвно е не по-малко рисково – при доста пациенти качеството на живот с такава диагноза е по-ниско спрямо пациенти с хипертония.
Затова е толкоз значимо да следите кръвното си и да го мерите.

Как да измерим кръвното?
Измерете го в седнало състояние – би трябвало да сте в отпуснато положение, а също и да не пиете кафе или алкохол, да не правите физическа интензивност.
В стаята не би трябвало да е прекомерно студено или горещо.
Ако страда от вегето-съдова дистония или диабет, хипертония, тогава кръвното би трябвало да се мери заран и вечер. По този метод се заобикалят сериозните за пациента спадове.
Не забравяйте също, че по време на психическо или физическо напрежение кръвното налягане се покачва, което се смята за обикновено, тъй като се дължи на отделянето на специфичен хормон адреналин в кръвта.
Инфо: zdrave.to

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР