Показанията на премиера са част от пъзела, но едва ли

...
Показанията на премиера са част от пъзела, но едва ли
Коментари Харесай

Доц. Киселова: Дори твърденията на Божков да са верни, вероятно действията са добре изпипвани, за да няма следи

" Показанията на премиера са част от пъзела, само че надали ще са единствените и няма да са задоволителни да бъде притеглен някой към наказателна отговорност. И преди 1 година за някои по-съвестни прокурори изказванията на Божков са били съображение за започване на произвеждане. Може би ще назначат и експертизи, с цел да се види дали има загуба за държавния бюджет. В такива тежки закононарушения най-малко 9 месеца върви предварителното произвеждане, ние сме в самото начало. Става думи за вреди за държавния бюджет в изключително огромни размери ". Това съобщи за " Твоят ден " по Nova News експертът по конституционно право доцент Наталия Киселова.

Според нея е обикновено все още да няма привлечени обвинени, защото производството за изнудване против Божков е формирано против незнаен причинител. " Разпитът на Петков е бил за събиране на сведения. Министерство на вътрешните работи реализира задачата си да се образува наказателното произвеждане. Ще забележим какъв брой съзнателно ще се събират данни ", изясни тя. И добави, че има две сюжетни линии.
" Едната е за предумисъл при основаване на нормата за отбягване на внасяне в държавния бюджет на доходи от хазартна активност, а втората е даването на тези спестени средства в интерес на арестуваните лица. По отношение на първата би трябвало деликатно да се реши, защото става дума за лица с имунитет, по тази причина и евентуално Менда Стоянова не е била арестувана, то при втората е допустимо да се потвърди, само че няма да бъде леко ", акцентира доцент Киселова.

По думите ѝ когато някой е на власт е доста по-трудно да бъде притеглен към наказателна отговорност. " Това е част от имиджа, когато си на власт, си с повече благоприятни условия и запаси. Ако самите ръководещи не се чистят, е доста мъчно за органите да се докопат до данни. Дори изказванията на Божков да са правилни, евентуално дейностите са добре изпипвани, с цел да не оставят следи ", уточни тя.

Относно старта на полемиките за настояването за преустановяване на мандата на основния прокурор, доцент Киселова показа, че е сериозна крачка.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР