Показания по разследването за аферата “МитнициБойко Рашков се срещал поне

...
Показания по разследването за аферата “МитнициБойко Рашков се срещал поне
Коментари Харесай

Анонимен свидетел: Гласяха Живко Коцев за вътрешен министър

Показания по следствието за аферата “Митници ”
Бойко Рашков се срещал най-малко 10 пъти с Димитрови в Министерство на вътрешните работи

Оставиха дефинитивно в ареста Петя Банкова и Стефан Димитров

Анонимен очевидец, разпитван по следствието за аферата “Митници ”, разказал, че на колекция през януари т. година в дома на Бойко Рашков се обсъждало по какъв начин сегашният вътрешен министър Калин Стоянов да бъде дискредитиран и свален, а неговото място да заеме досегашният основен секретар Живко Коцев. На срещата участвал и обвиненият Стефан Димитров. Това стана ясно през днешния ден в Софийския апелативен съд, където се гледаха ограниченията за неотклонение на някогашната шефка на Агенция “Митници ” Петя Банкова и на Стефан Димитров. По следствието, с изключение на Банкова и Стефан Димитров, обвинени за присъединяване в незаконна група за контрабанда, пране на пари и подкупи са още бащата на Стефан - Марин Димитров, посоченият за контрабандист Никола Николов-Паскал, който се търси. В сряда обвиняване получи и някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. Той е на независимост против 20 000 лв. гаранция.

Днес стана ясно, че съвсем всички висши началници в Министерство на вътрешните работи били разпитвани като очевидци. Повечето от тях декларирали, че са виждали Стефан Димитров доста пъти във вътрешното министерство. Марин и Стефан Димитрови най-малко 10 пъти са се срещали с Бойко Рашков в Министерство на вътрешните работи в интервала от 28 май 2021 година до 30 март 2022 година Това пък излиза наяве от писмен отговор от вътрешното министерство, изпратен до парламентарната комисия за абсурда в митниците.

Апелативният съд наложи непрекъснат арест на Банкова и Стефан Димитров. Според магистратите може да се направи обосновано съмнение, че и двамата са направили закононарушенията, за които са упрекнати. Срещу двамата били събрани писмени и материални доказателства, направени били към този момент и някои експертизи. Според съда, в случай че Банкова и Димитров са на независимост, могат да извършат закононарушения. Банкова е упрекната към този момент и за насила към 18 чиновници на митницата, които били командировани на разнообразни позиции.

Адвокатите на Банкова и Димитрова обявиха, че няма съображение за задържането им и делото се движело отвън рамките на правото.

“Никога не съм правила никакви нарушавания и закононарушения. Работила съм единствено за интереса на страната ”, сподели през днешния ден Петя Банкова. Каза и, че до момента в който е била началник на митниците, се нараснали количествата на хванати опиати и контрабандни артикули.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР