Показахме в последните два парламента, че изпълняваме своите предизборни обещания,

...
Показахме в последните два парламента, че изпълняваме своите предизборни обещания,
Коментари Харесай

Христо Проданов: Само таван на цените ще ги намали незабавно

„ Показахме в последните два Народното събрание, че изпълняваме своите предизборни обещания, когато имаме опция, изключително когато участваме в ръководство. Направихме една смислена акция и чакаме да подобрим своя резултат. ” Това съобщи лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България ” в 23 МИР София Христо Проданов в предаването „ Твоя ден ” по Nova News.

 

„ 600 000 са работещите на минимална работна заплата, които получиха нарастване, с помощта на Българска социалистическа партия. Над 2 милиона пенсионери получиха фрапантно нарастване на своите пенсии, само и единствено с помощта на напъните на Българска социалистическа партия ”, акцентира той.

 

По думите на социалистa, единственото допустимо бързо решение за преодоляване на инфлацията е налагане на таван на цените на някои от главните артикули от дребната потребителска кошница за стеснен интервал от време. Проданов означи, че в доста страни в Европейски Съюз тази мярка е наложена и работи. „ Плашат, че ще изчезнат артикули от рафтовете, само че такова нещо не се следи. Даже в противен случай – усилват се оборотите ”, обърна внимание кандидат-депутатът.

 

Христо Проданов сподели още, че служебното държавно управление не подхваща никакви съответни ограничения за преодоляване на инфлацията. „ В обстановка на рецесия и при липса на парламент, то е длъжно да взема такива ограничения, а не да взема решение за закупуване на нови F-16, които вероятно ще дойдат 2030 година ”, разяснява той.

 

Друг доста значим приоритет за Българска социалистическа партия, който Проданов посочи, е повишението на приходите на най-уязвимите хора. „ Това да се случи през приемането на бюджета, увеличението на минималната работна заплата и преизчисляването на всички пенсии ”, уточни социалистът и бе безапелационен, че всеки опит за орязване на приходите на хората ще срещне сериозен отпор.

 

„ Българска социалистическа партия, като единствената лява партия в идващия парламент, би трябвало да има мощна група, която да отстоява интереса на бедните, на трудещите се, на пенсионерите, на младите фамилии ”, добави Христо Проданов.

По неговите думи „ Левицата ” е основана само и единствено да разрушава имиджа на Българска социалистическа партия и това се вижда от тяхното говорене само против социалистическата партия.

 

„ Техните представители споделят, че Българска социалистическа партия не е лява, само че дано напомня, че за плоския налог, който е една извънредно дясна мярка, не са дали своят вот нито един от депутатите на Българска социалистическа партия в последния парламент, само че за него са дали своят вот Мая Манолова, Румен Петков и Татяна Дончева. АБВ, когато за пръв и финален път влезе в Народното събрание, направи коалиция с ГЕРБ. И промяната в пенсионната система, която работи и сега, за увеличение на възрастта за пенсиониране с 4 месеца всяка година, бе направена от Ивайло Калфин ”, уточни Проданов.

 

Кандидатът за депутат от „ Българска социалистическа партия за България ” акцентира, че за Българска социалистическа партия е извънредно значимо да има постоянно ръководство и непоклатимост в страната. Той изясни, че след изборите в партията ще се организира допитване до всички членове какви политики да бъдат подкрепени от парламентарната група и под каква форма и дали Българска социалистическа партия да взе участие в управническа коалиция.

 

„ Надявам се хората да оценят, че ние пазиме техните ползи и да защитят своя интерес, като гласоподават с номер 1 за „ Българска социалистическа партия за България ” тази неделя ”, сподели в умозаключение Христо Проданов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР