Показахме, че сме различни. Това заяви пред Евроком лидерът на

...
Показахме, че сме различни. Това заяви пред Евроком лидерът на
Коментари Харесай

Показахме, че сме различни

Показахме, че сме разнообразни. Това съобщи пред Евроком водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя акцентира, че хората постоянно споделят за политиците: "Вие всички сте идентични, желаете властта, с цел да се облагодетелствате, а не за богатството на народа. " Не, не сме идентични и го доказахме, безапелационна бе тя и добави, че Българска социалистическа партия не е приела да стане част от властта и да си дели порциите от властта с ръководещите, партията да има министерски постове, а тя да управлява Народно събрание. "Това е лицемерно. Не желаеме това, желаеме смяна и с нещо да помогнем за благоденствието на хората.

Минахме през доста тежки тествания, в това число и вътре в партията

с цел да покажем, че сме разнообразни. " Като образец ръководителят на Българска социалистическа партия уточни въвеждането на мандатност - 3 мандата за народен представител, 2 мандата за ръководителя на партията и той да се избира от цялата партия. "Това бяха мъчителни промени, които са сигнал към хората. Ние сме разнообразни от това, което е било до момента и в Българска социалистическа партия, и в страната ", сподели тя.
Нинова означи, че автоматизирано се усилват заплатите на депутатите, на министър председател, президент, омбудсман, съдии от Конституционен съд, висши служители от КЕВР, при повишаване на междинната работна заплата. "Няма икономическа логичност, тъй като заплата се усилва за повишен труд. Няма морална логичност, когато си най-бедната страна, да порастват единствено заплатите на хората на висши държавни позиции, разяснява тя и напомни, че левицата е внесла предлагането да се замразят тези заплати, само че ръководещите не са го приели. "За мен обаче щеше да е неистина, в случай че си взимах това нарастване от 600 лева Затова всеки месец подарявам нарастването на едно болно дете и ще продължа да го върша и с всяко последващо нарастване. Обръщам се и към президента, и омбудсмана, като обществено чувствителни хора да ми оказват помощ в тази борба ", прикани водачът на Българска социалистическа партия. На въпрос дали Българска социалистическа партия ще поддържа повишението на заплатите в публичния бранш с 10%, тя разяснява, че постоянно е хубаво да се подвигат приходите, само че това наподобява като избирателен ход на ръководещите да се купят тези хора. "Не е заслужено такова систематизиране на държавните средства. Има хора с доста по-ниски приходи, има млади фамилии, пенсионери. Такива нараствания би трябвало да се вършат съразмерно, а не да се употребяват да се купи една колегия, на която разчитат да гласоподава за тях на изборите, това не е заслужено ", сподели още тя. По въпроса с държавните средства за обучение Нинова удостовери позицията на Българска социалистическа партия, записана и във Визията й, че държавните и общинските учебни заведения би трябвало да получават държавно субсидиране, а частните да намерят различен метод да се финансират.
Нинова съобщи, че във "Визия за България " се предлага

структурни за страната предприятия и браншове да не се концесионират

"Това са летища, железници, плажове, енергетика. Втора година Българска социалистическа партия се пробва да спре концесията на летище София и няма да спре да се бори ", безапелационна е тя.
Помолена да разяснява Истанбулската спогодба, водачът на Българска социалистическа партия акцентира, че левицата е била подложена на мощен напън от държавното управление в България, от неправителствени организации и от самото си политическо семейство. "Благодарна съм на партията и на сътрудниците от управлението, че издържахме на натиска. Конституционен съд взе решение против конвенцията, само че процесът не е приключил. Важното е да обединим националната сила и да си пазим децата ", посочи Нинова. По думите й тази спогодба не взема решение казуса с насилието над дами, а той се взема решение със закони, каквито левицата е внесла в Народно събрание. Това е опасност за децата ни и за фамилията, за християнските ни полезности - да бъдат подложени на джендър идеологията. Натискът е голям и единодействието в отпора на разнообразни институции - президент, черква, партии, е показателно, че народът ни е подготвен да се бори.
Нинова уточни различен главен проблем на страната, че имаме стопанска система, огромна част от която е сферата на услугите. "Трябва да променим това и да заложим на районно разпределено произвеждане.

Да се подтиква родното произвеждане и да му се оказва помощ

без да се нарушават актуалните европейски стопански правила ", изясни тя. Според нея имаме запаси за развиване на 5-6 бранша и би трябвало в тях страната да приложи по-ниска данъчна политика, подкрепяне през държавната банка за развиване. "За да има произвеждане, би трябвало да има фрагменти, а сега няма такива. Затова би трябвало да заложим в университетите такива фрагменти, каквито трябват на стопанската система ", изясни ръководителят на Българска социалистическа партия и акцентира, че във Визията си левицата залага учещите тези специалности да не заплащат такси, само че по-късно да се задължат да работят в България избран интервал.
Нинова посочи, че левицата залага във Визията си

таван на дотацията, която може да получава един фермер

а остатъкът се преразпределя към производството на плодове, зеленчуци, месо и мляко. Сега ръководещите вършат друго - вървят и се молят на комерсиалните вериги да продават хляба без облага. Това е нечувано, съобщи Нинова и добави, че има механизми, с които да се подтиква българската стопанска система и произвеждане - Комисия за защита на конкуренцията да накара тези вериги да съблюдават законите, както и понижаване на Данък добавена стойност.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР