Показахме, че сме партия на диалога и на изграждането на

...
Показахме, че сме партия на диалога и на изграждането на
Коментари Харесай

Симов: БСП е незаобиколим фактор, никакви разговори с ГЕРБ и ДПС в новото НС

Показахме, че сме партия на разговора и на построяването на мостове. Ние направихме и невъзможното да се сформира държавно управление и показахме най-здрав разсъдък в последните два Народното събрание. Може би имаше отчаяние измежду нашите симпатизанти на последните избори, само че и хората, които гласоподаваха за новото и лъскавото, също останаха разочаровани. В момента се борим за оптимално положително показване на изборите. Няма по какъв начин да се борим за второто място. Всяка една партия се бори за победа. Нека мине акцията и минат изборите - тогава ще разясняваме.

Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия Александър Симов от Българска социалистическа партия, който разяснява оръжията на левицата в борбата на идните избори.

" Българска социалистическа партия е фактор и опция. Българска социалистическа партия е партия с обичаи и никой не може да я заобиколи и прескочи. Българска социалистическа партия не е партия на диктата и на никого няма да извиваме ръцете да беседва с нас. Ясно сме декларирали, че не слагаме условия за постове и съответни имена. Поставяме условия само за съответни политики. Това е тактитката ни. Такава беше тя и в последния парламент. Отново изрично няма да беседваме с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Няма никакъв късмет за коалиция с тях. Министерските постове се раздават след изборите, откакто се види при кого отива мандата и кой води договарянията за сформиране на държавно управление. Да приказваме в този момент по тази тематика е все едно да сложим рибата в тигана, преди да сме я извадили от морето ", добави той.

" Твърдо поддържаме Румен Радев. Естествено, че ще агитираме за него по време на акцията. Опитите да се вгради чеп сред Българска социалистическа партия и президента Радев няма да съумеят. Мислих си, че господин Лозан Панов ще бъде главен съперник на господин Радев и двамата ще проведат един логичен спор, само че преди няколко дни чух някои доста притеснителни неща от господин Панов, които ме отхвърлиха от концепцията, че той ще е сериозен претендент. Не можеш да казваш, че ГЕРБ са ти натурален сътрудник. Това е несериозно и неприемливо. Явно господин Герджиков се обрисува като по-сериозен съперник на господин Радев ", разяснява Александър Симов идните президентски избори.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР