показа характер и се наложи с 3:2 над (Леверкузен) в

...
показа характер и се наложи с 3:2 над (Леверкузен) в
Коментари Харесай

Майнц на два пъти изоставаше, но обърна Леверкузен

сподели темперамент и се наложи с 3:2 над (Леверкузен) в първи мач от 23-ия кръг на Бундеслигата. Домакините на два пъти се озоваваха в ролята на догонващи, само че стигнаха до успеха, която ги изкачи на седмо място в класирането, само че с еднакъв брой точки с четвъртия. пък прекъсна серията си от 4 триумфа и не можа да се приближи до втория в таблицата.

взе 4 точки от мачовете с Хофенхайм (2:0) и (1:1), като се надяваше с победа през днешния ден да влезе в топ 6 на класирането. Старши треньорът Бо Свенсон още веднъж заложи в офанзива на, подпомаган от и Жае-Сун Лий.

Като ляв бек за гостите стартира вместо санкции Мичел Бакер. В центъра на защитата до застана, а, и действаха зад тарана.

Футболистите на пресираха доста нападателно в началните минути, само че по-опасните положения бяха пред тяхната врата. предотврати сигурен гол на, а шут на рикошира в неприятелски защитник и топката излезе в навън. Домакините дадоха отговор с изстрел на, избавен от.

В 30-ата минута Букхарт напредна и пусна топката на пътя на Анисиво, само че притичалият Инкапие съумя да почисти. Млако по-късно " аспирините " поведоха с 20-ия гол за сезона на Шик. Чехът птправи мощен удар от двайсетина метра, топката се отклони от Александер Хак и стана неспасяема за Роберт Центнер.

На старта на втората част Шатрик Шик се контузи и вместо него влезе Лукас Аларио. Аржентинецът незабавно имаше късмет да се разпише, само че ударът му беше прекомерно слаб, с цел да затрудни Центнер. В 58-ата минута домакините справедливо изравниха. Аарон Мартин завъртя топката от директен свободен удар и Храдецки единствено изгледа полета й към вратата - 1:1. Малко по-късно Майнц вкара и втори гол, само че той беше анулиран за засада.

Никой от противниците не смяташе да се помирява с равенството. Атаките следваха една след друга, с цел да се стигне до 74-ата минута, когато Байер още веднъж излезе напред. Муса Диаби влезе в наказателното поле и промуши топката към Аларио, който незабавно я заби под гредата.

Треньорът на домакините Бо Свенсон направи тройна промяна в 82-ата минута и един от появилите се футболисти - Жан-Пол Ботиус, се нуждаеше от броени секунди, с цел да се разпише. Нидерландецът посрещна неприятно избита от Та топка и не остави никакви шансове на Храдецки.

Майнц не спря да нападна и в 88-ата минута цялостният поврат стана факт. Няколко бранители на Леверкузен по смешен метод се засуетиха в наказателното поле и разрешиха на Маркус Ингвартсен да донесе трите точки на домакините.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР