Покъртителни истории разказаха вчера в съдебната зала свидетели на жестоката

...
Покъртителни истории разказаха вчера в съдебната зала свидетели на жестоката
Коментари Харесай

Покъртителни разкази на участници в катастрофата, отнела 3 човешки живота

Покъртителни истории описаха през вчерашния ден в правосъдната зала очевидци на жестоката злополука на пътя Пловдив - Асеновград, при която починаха трима души, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Инцидентът е от 5 май 2019 година, а обвинен е 73-годишният Иван Костов.

Според прокуратурата, той карал джип  " Мерцедес " ML 270 и нарушил разпоредбите за придвижване, като навлязъл в лентата за насрещно придвижване. Загубил ръководство на автомобила си и блъснал челно със скорост от 80 км/час пътуваща към Асеновград " Тойота ". Вследствие на злополуката умират Стоян Гечков (66 г.), Вергиния Чаушева (63) и Роза Абаджиева (42). За причиняване на гибел по несъобразителност на повече от едно лице законът планува отнемане от независимост от 3 до 15 години.

" Не се признавам за отговорен! Ще дам обяснения на по-късен стадий ", съобщи през днешния ден в правосъдната зала обвиненият Иван Костов. Последва чуване на част от очевидците на случая, в това число двамата оживели пасажери в тойотата - водача Георги Абаджиев и Янка Гечкова.

" Шофирах с към 60 км/ч, нямаше ограничаване на скоростта. Изведнъж забелязах, че на 50-60 метра пред нас джип опустоши ограничаващите конуси и се движеше против нас. Караше на зиг-заг и мисля, че дори се удари два пъти в мантинелата. Помислих, че ще спре, само че стана тъкмо противоположното - вряза се с цялостна газ в нас. Явно инстинктивно съм опитал да избегна удара и да завия наляво, тъй като огромните провали по колата ми бяха от дясната страна. Първата ми реакция бе да изляза от колата. Имах единствено драскотини и по-късно погледнах към останалите. Янка Гечкова единствена беше контактна. Съпругата ми беше неподвижна. Събраха се доста хора и тогава разбрах, че нищо повече не мога да направя ", описа Георги Абаджиев.

" Аз се возих откъм гърба, зад шофьорското място. Скоростта ни беше естествена. Изведнъж видях едно чудовище против нашата кола. Това огромно животно беше пред мен и бях до такава степен. Когато се разсъниха, щерка ми беше забила главата си в таблото на колата. Не можех да преценява дали е жива. На място разбрах за гибелта на брачна половинка ми.

Следващият ми спомен към този момент е от колата за спешна помощ, когато ми крещяха да не задрямвам. Аз 40 години съм работила като хирургична сестра и знам какви бяха контузиите ми. Имах 2 счупвания в региона на таза, лявата ми ръка също бе счупена, а черният дроб - засегнат. Бях 1 седмица в медикаментозна кома ", съобщи оживялата след нещастието на пътя Янка Гечкова.

" Баща ми просто нямаше череп. Отидох при майка ми, която беше извадена от колата и лежеше на земята. Успя единствено да ми каже да оповестя на лекарите, че има строшен таз ", спомни си за ужасната злополука и Георги Гечков. Той е пътувал със брачната половинка и сина си зад авариралата кола.

Неговата брачна половинка Диана също бе изслушана като очевидец.  " За моя свекър  нямаше какво да се направи, той лежеше на платното с обелен череп. Майка ми лежеше на земята, а брат ми крещеше: " Не я местете, не я местете ". Пристигнаха колите за спешна помощ. Малко по-късно ние тръгнахме към болничното заведение. Някъде към улица " Гладстон " по телефона се обади брат ми и сподели, че " мама към този момент я няма ", описа опечалената Диана Гечкова.

В този миг съдията по делото попита отбраната, както и обвинения, дали имат въпроси към свидетелката. " Нямам въпроси, аз просто нямам мемоари ", изпусна се 73-годишният Иван Костов, предизвикал гибелта на трима души.

Следващото съвещание на делото е на 27 юли от 9,30 часа, когато ще се изслушат други 11 очевидци.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР