Поканили сме БСП да покажат техните специалисти, които заедно с

...
Поканили сме БСП да покажат техните специалисти, които заедно с
Коментари Харесай

Шефът на АПИ обяви добра новина за АМ Струма

Поканили сме Българска социалистическа партия да покажат техните експерти, които дружно с нашите да намерят метод за осъществяване на инспекция на пътищата. Това сподели ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) ижн. Светослав Глосов в ефира на bTV по отношение на настояването на Българска социалистическа партия за самостоятелна експертиза на пътищата в България.

„ В писмото, което ние сме създали като отговор на писмото на Българска социалистическа партия сме показали нормативната база, настояща все още, която тези депутати са приели преди време. Предвид медийния интерес на целия този проблем, ние сме ги поканили да покажат техни експерти, които дружно с нашите да намерят метод за осъществяване на такава инспекция “, сподели инж. Глосов.

По думите му всяка една такава инспекция изисква методика. Той посочи, че би трябвало да се съблюдават избрани нормативи, да бъде обезопасен пътят, който ще се ревизира и да бъде отбито придвижването. „ Ние сме дали нашето единодушие “, добави още ръководителят на УС на АПИ.

„ Ние сме им предложили да създадем работна група с техни експерти, да бъдат потвърдени методите за обезопасяване, всичко, което е належащо “, добави още инж. Глосов. Инж. Глосов обърна внимание, че през 2014 година по искане на държавното управление на Орешарски е направена цялостна проверка на пътищата, издигнати по оперативните стратегии.

" 5 месеца предварително ще открием правата на автомагистрала „ Струма “ от Кресна до Сандански, сподели още Глосов.

„ През идната седмица е приемателната комисия на правата от автомагистрала „ Струма “, сподели ръководителят на УС на АПИ и уточни, че става въпрос за сектора от Кресна до Сандански.

„ От Кресна до границата към този момент ще се движим по автомагистрала “, сподели още инж. Глосов. По думите му в края на идната седмица е откриването на тази права. По отношение на ограниченията, които ще предприеме АПИ за парзниците, инж. Глосов изясни, че през последният работен ден - 21 декември сред 14.00 и 20.00 часа ще бъде неразрешено придвижването на товарните коли над 12 тона по автомагистралите. По думите му задачата е да бъде обезпечено естественото напредване на колите. „ Същото се отнася за последния почивен ден “, добави още инж. Глосов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР