Поканете приятелки на гости, за да ги почерпите с най-вкусният

...
Поканете приятелки на гости, за да ги почерпите с най-вкусният
Коментари Харесай

Бананов ликьор

Поканете приятелки на посетители, с цел да ги почерпите с най-вкусният бананов ликьор

Необходими Продукти

● банани - 4 - 5 бр.
● алкохол - 500 мл (водка, бял ром)
● вода - 500 мл
● захар - 400 г
● ванилия - 1 шушулка

Начин на подготвяне

Нарежете бананите на късчета и ги поставете в съд, който се затваря херметически. Залейте с алкохола и в случай че не ги покрива, долейте още от него - би трябвало да са добре покрити.

Сложете и шушулката ванилия начупена или нарязана на късчета. Затворете съда добре и оставете на мрачно и хладно за 2 седмици. Препоръчвам на капака да си залепите листче с датата, на която сте го оставили. Разклащайте понякога, без да отваряте.

След като измине указаното време си пригответе гъст захарен сироп, като поставите на сдържан огън водата и захарта и варите 5 минути, считани от момента на завиране. Оставете го да изстине изцяло.

През това време би трябвало да прецедите/филтрирате концентратът с бананов мирис. За тази цел използвайте хартиени филтри, доста фина цедилка, филтри от кафе машина с такива или някакъв тънък плат. Оставете да си капе постепенно до момента в който сиропът ви изстива.

Смесете филтрирания алкохол със захарния сироп, налейте в бутилка и затворете добре.

Оставете за още време - от 10 дни до 1 месец. Хубавият ликьор би трябвало да отлежи. Поднасяйте независимо с бучки лед или като съставна част към разнообразни коктейли.

Ароматен и прелестен ликьор! Наздраве!

Препоръка: Естественият цвят който се получава е леко меден, прекрасен е, само че няма общо с цвета на банана, по тази причина в случай че държите да има жълт нюанс за по- автентичен тип сложете 1/2 тубичка жълта сладкарска багра на други Йоткер.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР