Поканата за изпращане по фондовете за борба с последствията от

...
Поканата за изпращане по фондовете за борба с последствията от
Коментари Харесай

Андрей Новаков: Ще настояваме парите от Брюксел за COVID-19 да покриват разходи със задна дата

Поканата за изпращане по фондовете за битка с следствията от ковид в този момент е отправена и няма по какъв начин да се приказва, че сме закъснели. Това разгласи Андрей Новаков  Андрей Новаков Андрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската национална, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП.

Българският евродепутат ще дава отговор за европейското законодателство, което разрешава страната ни да получи още 692 млн. евро към към този момент настоящите оперативни стратегии.

В предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия той сподели, че ще се упорства средствата да бъдат отпускани със задна дата, с цел да покрият към този момент направените разноски за COVID-19.

По думите Европейската комисия се е забавила с решението по какъв начин и по какъв метод ще се помогне на страните поради рецесията. България ще изпрати фактурите за направените разноски и ще чака средствата за тях да бъдат покрити, стана ясно още от думите на Новаков.

От исказването на Новаков се разбра също, че React EU е инструментът, по който може още в края на годината да вземем средства. Там се чакат 692 млн. евро.

Борисов разиска с ръководителя на Европейския съвет политиките за възобновяване на Европа

По отношение на цялостната политика и финансирането за България евродепутатът сподели:

"Парите за България се усилиха с 8%. Най-чисто се разходват средства. Не настоявам, че няма измами, а че българските управляващи ги хващат още преди да стигне до ОЛАФ "

"Никой не знаеше по света какво ще се случи. България е измежду страните, които въздействат на процесите в Европейския съюз. Следете по резултатите ", съобщи още политикът.

На въпрос за "Зелената договорка " Андрей Новаков  Андрей Новаков Андрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската национална сподели:

"Няма година, в която някой да ни кара да затваряме ТЕЦ-овете. Вижда се, че един от целите на Германското председателство е "Зелената договорка ", само че това ще се ползва с години напред. Това е развой, който не можем да пренебрегваме ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР