Поканата бе отправена спонтанно и не очаквах Владимир Путин да

...
Поканата бе отправена спонтанно и не очаквах Владимир Путин да
Коментари Харесай

Австрийската външна министърка коментира присъствието на Путин на сватбата ѝ

Поканата бе отправена непринудено и не чаках Владимир Путин да я одобри.

Така австрийската външна министърка Карин Кнайсъл изясни противоречивото наличие на съветския президент на сватбата ѝ, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес. Шефката на австрийската дипломация, издигната от крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС), провокира голям брой интернационалните мнения като посрещна Путин на сватбата си в разгара на австрийското ротационно председателство на Европейски Съюз. Тя изясни за в. "Стандарт ", че появяването на Путин била резултат на "чиста случайност ". 53-годишната Кнайсъл, чиято женитба се състоя на 18 август в Южна Австрия, "не очаквала ", че съветският президент ще одобри поканата й, която тя му отправила при визитата му във Виена при започване на юни. На формалната вечеря във връзка визитата на Путин Кнайсъл пристигнала със сватбените предложения, които преди малко била получила и ги раздала на сътрудниците си.

"Стана напълно непринудено. Държах поканите в ръка и споделих на Путин, че това са сватбените ни предложения ", сподели министърката и увери, че "изненадата била цялостна ", когато съветското посолство я уведомило, че съветският държавен глава ще участва. Идването на Путин на сватбата, както и валсът му с Кнайсъл, който тя приключи с поклон към значимия посетител, провокираха остри реакции от медиите и опозицията в Австрия, съгласно които това може да навреди на репутацията за индиферентност на страната им. Кнайсъл добави, че е уведомила външните министри на Полша и Англия за идването на Путин на сватбата ѝ поради обтегнатите дипломатически връзки на техните страни с Русия и увери, че не е била политически използвана от Путин. Владимир Путин от своя страна съобщи, че визитата му в Австрия е било от строго персонален темперамент.

"Смятам, че сътворих основа на взаимно доверие сред Путин и мен, върху която ще може да се построи разговор ", счита Кнайсъл. Вицеканцлерът Хайнц-Кристиан Щрахе, който е и водач на АПС, пламенно отбрани външната министърка. На журналистически въпрос през уикенда Щрахе отговори, че самият той може да си показа да предложения на сватбата си своя другар италианския крайнодесен вътрешен министър Матео Салвини, а може би и унгарския министър председател националист Виктор Орбан, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР