Покана към Владимир Путин да посети България е отправена и

...
Покана към Владимир Путин да посети България е отправена и
Коментари Харесай

Захариева: Има покана към Путин да дойде у нас, отговор няма

Покана към Владимир Путин да посети България е отправена и от българския президент, и от българския министър председател. Няма обаче конкретизирана дата. 

Това разгласи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по бТВ. Тя акцентира, че сделката сред Путин и Александър Вучич " Труски поток " да мине през Сърбия е добра вест за нас. Правим всичко допустимо втората тръба да мине през България, Сърбия и Унгария, сподели Захариева. 

По тематиката Брекзит тя разяснява, че броят на изборните секции за българите във Англия за идните евроизбори ще бъде по-малък, в сравнение с до момента, в случай че съглашението за договорката с Европейски Съюз се провали. По думите ѝ нищо друго не би трябвало да се промени за нашите сънародници там. 

Захариева увери, че страната ни е готова за Брекзит без договорка, само че посочи, че " никой не може да каже какви ще са последствията при такава обстановка ". Според външния министър всички български жители, които живеят във Англия все още на настъпване на Брекзит, ще могат бързо да получат статут за непрекъснато престояване. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР