Покачването на цените в САЩ се стабилизира на места, а

...
Покачването на цените в САЩ се стабилизира на места, а
Коментари Харесай

Доналд Тръмп се изчерпа като политик

Покачването на цените в Съединени американски щати се стабилизира тук-там, а тук-там даже се обърна, което дефинитивно унищожи Доналд Тръмп като политик. „ Важното му известие “ се оказа подправено и рейтингът внезапно падна. Той към този момент не е най-популярният републиканец и съвсем няма късмет да си върне позицията. Какво го унищожи?

Доналд Тръмп разгласи по-рано тази седмица, че Америка се нуждае от супергерой, а в четвъртък ще бъде направено значимо известие. Съобщението беше съпроводено от проява на някогашния президент под формата на същия супергерой, от който Америка сякаш се нуждае.

Това обърка наблюдаващите. Ексцентричният милиардер към този момент разгласи желанието си да се реваншира и да се кандидатира на президентските избори през 2024 година И събитията бяха толкоз злополучни за него, че от „ значимото известие “ трябваше да се чака по-скоро отдръпването на кандидатурата на Тръмп, в сравнение с нещо супергеройско.

В резултат на това се оказа, че милиардерът има потребност от пари. Вече всеки може да си купи жетон с лика на политик, който в това време работи като билет от лотарията. Наградите са вечеря с Тръмп, телефонен диалог с него, игра на голф на частното му игрище и впрочем. Цената на удоволствието е 100 (по-точно 99 $, както е всекидневно в маркетинга). Средствата ще отидат в предизборния фонд на претендента.

Трябва да се означи, че тази търговия се разигра незабавно откакто “Уолстрийт Джърнъл ” разгласява резултатите от ново изследване на публичното мнение измежду републиканците. Според тях Тръмп освен стартира да изостава от до момента единствения си противник от същата партия, губернатора на Флорида Рон ДеСантис, само че и сериозно губи от него. Ако първичните избори се проведат скоро, ДеСантис ще получи приблизително за страната 52% от гласовете, а Тръмп едвам 38%.

Републиканците желаят втория мандат на Тръмп даже по-малко от втория мандат на демократите на Джо Байдън: антирейтингът на първия е малко над 60%, до момента в който антирейтингът на втория е малко под 60%.

Лесно е да разберем републиканците. Тръмп е добър, когато печели против всички и всичко. Когато губи и при положителни стартови позиции (а това се случи и през 2020 година, когато беше президент, и през ноември, когато републиканците получиха сериозен брой гласове на изборите), той се трансформира в нарцистичен и раздразним дъртак, занимаващ близките повече със личните си комплекси, а не с консервативните полезности.

На него има тежък товар от неточности, неуместни гафове и излъгани очаквания. И даже успеха през 2020 година в действителност да му е била „ открадната “, той е този, който я остави да бъде открадната, до момента в който държеше всички козове в ръцете си – от правилния основен прокурор до милиони откровени поддръжници.

Но той не може (никога не е знаел как) да губи, тъй че би трябвало да хвърлите по 100 $ за още един милиардерски поход към „ Вашингтонското тресавище “, което Тръмп даде обещание да „ източи “.

Въпреки това
залагането на „ елементарните хора “ е обичайно за Тръмп. Имаше моменти, когато единствено почитателите му в “Туитър ” и недоволните жители бяха зад него, а съвсем без изключение в политическия хайлайф му се противопоставяха. Сега, когато Тръмп към този момент не е пресен, тази обстановка се повтаря.

Неслучайно първо в “Уолстрийт Джърнъл ” разтръбиха промяната на водача от Тръмп на ДеСантис. Същото списание, след изборите за Конгрес, назова някогашния президент провинен за изборното крушение. То е задоволително уважавано, с цел да се ориентират към него тези консервативни спонсори, които могат да дадат доста повече от 99 за акцията. И в този момент лепна на Тръмп етикет на отровен актив.

“Уолстрийт Джърнъл ” е благосъстоятелност на Рупърт Мърдок, „ най-опасният човек в света “ съгласно Джо Байдън. Г-н президентът не преувеличава в смисъл, че медийният магнат е вложил в консервативни обрати в англосаксонския свят, част от които са както избирането на Тръмп, по този начин и Брекзит. Очевидно Мърдок към този момент не вижда смисъл да залага на Тръмп – в противен случай, счита го за спънка за задачите си.

Това най-вероятно е по този начин. Сега наподобява, че Тръмп е надали не единственият изтъкнат републиканец, който Байдън е в положение да победи на изборите през 2024 година. Освен това Тръмп е в положение да разцепи партията, да измори противника си на първичните избори, да стане основният съавтор на провалянето на консерваторите след две години, както се случи тази есен.

Друго нещо е ДеСантис. Той е млад - единствено на 44, някогашен боен и доста сполучлив губернатор, което рядко се случва с някогашни военни както в Русия, по този начин и в Съединени американски щати. При него Флорида се трансформира в самобитен „ полуостров на нормалността “ – място, където спортът е предпазен от транссексуални хора, учебните заведения – от ЛГБТ агитация, националната история – от антирасистки откровения, а портфейлите на жителите – от „ зелени “ налози.

Крайбрежният парещ щат се трансформира в диаметралност на същия, само че на Западния бряг - строго демократична Калифорния: там всички " прогресивни " начинания са незабавно въвеждани, във Флорида са забавяни. Между ДеСантис и губернатора на Калифорния Гавин Нюзъм се отприщи съревнование с привкус на персонална злост. Някои американски политолози считат, че дуелът им ще премине на федерално равнище и точно те ще се срещнат на финала на изборите през 2024 година, а не Байдън и Тръмп.

Сега милиардерът с непокорни къдрици (косата му е трансплантирана, както и при Байдън, който оплешивява още по времето на СССР) е стигнал до края на кариерата си, което изрично отхвърля да признае.

Възможно е, несъмнено, той да промени проекта си в придвижване и да е подготвен да премине към поддръжка на същия Десантис, единствено при свои лични условия и в по-подходящ миг (не е несъмнено, че ще пристигна - най-хубавите дни на Тръмп са зад тила му). Възможност за това има: поддръжниците на републиканците, интервюирани от “Уолстрийт Джърнъл ”, прецизираха, че са подготвени да гласоподават за ДеСантис единствено в случай че той продължи политиката на 45-ия президент. Тоест, би трябвало им „ Тръмпизъм “ без Тръмп.Това не е като ленинизъм без Ленин, по-малко парадоксално е, защото водачът на международния пролетариат в действителност основава своя лична политическа теория, а всеки схваща нещо свое под „ тръмпизъм “.

На академично равнище тази идея към момента не е вярно дефинирана. Когато се пробват да я опишат, политолозите нормално открояват популизъм, цивилен шовинизъм, сдържан изолационизъм (тоест фокус върху вътрешните проблеми на Америка в ущърб на ролята на „ международния стражар “), понижаване на налозите (както се наричаше „ Рейгъномика “), както и самобитен протест против културните елити и „ новата нравственос “, която те постановат с акроними като ЧЖИЗ и ЛГБТКу+.

ДеСантис разрешава на хората да имат вяра, че връщането към „ положителната остаряла Америка “ е отчасти допустимо на равнище, в случай че не цялата страна, само че най-малко обособени щати. И тази есен той потвърди най-важното - че може освен да устои на демократичния дневен ред, само че и да победи. Ситуацията е изцяло друга от " казуса Тръмп ": претендентите, подкрепени от губернатора, завоюваха даже във Флорида, където демократите преобладават от десетилетия.

Освен всичко друго, латиноамериканците харесват ДеСантис. И без даже лимитирано количество поддръжка от страна на тази група жители, републиканците към този момент не могат да завоюват в някои щати, а затова и в цялата страна, в случай че приказваме за президентски избори.

От Тръмп зависи дали ще помогне на „ положителната остаряла партия “, както още назовават републиканците, или ще стане развален дънер по пътя на ДеСантис. Във всеки случай губернаторът на Флорида е доста по-вероятно индивидът, с който съветското управление ще би трябвало да договаря за нови правила на играта, системата за сигурност в Европа и ориста на Украйна в бъдеще.

Няма доста аргументи да мислим, че този диалог ще узрее преди 2025 година Но и Байдън, и Тръмп надали ще съставляват Америка на него, въпреки и по разнообразни аргументи.

Байдън е политически незапознат. А Тръмп е политически съвсем мъртъв, което не може да се промени с продажбата на лотарийни билети.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР