Покачване, невиждано от близо 6 години отбелязаха цените на златото.

...
Покачване, невиждано от близо 6 години отбелязаха цените на златото.
Коментари Харесай

Световните цени на златото превишиха $1400 за унция за първи път от 2013 година

Покачване, невиждано от близо 6 години означиха цените на златото. На тържищата в Азия благородният метал нарастна с 1,7% до 1,411.63 $ за унция. Ръстът над 1 400 $ за унция е за първи път от септември 2013 година.

Августовският фючърс на златото на борсата в Ню Йорк се увеличи до 1,409.1 $ за тройунция, след което леко се намали до Щатски долар 1395,9 за тройунция.

Поведението на вложителите е главната причина за растежите. Те потърсиха сигурен кей и се насочиха към златото поради растящото напрежение сред Иран и Съединени американски щати в последните дни. Според вестник " Ню Йорк таймс " Тръмп даже е наредил военни удари срещи Иран, само че след това е отменил интервенцията в последния миг.

Влияние върху цените на златото оказва и политиката на Фед. Изявленията на Фед след срещата на 18-19 юни бяха възприети от търговците като сигнал, че може да се стигне до понижаване на главния лихвен % на идната среща. Това докара до намаляване на щатския $, което пък се отрази удобно на цената на златото.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР