Покачва се броят на новозаразените с коронавирус за денонощието -

...
Покачва се броят на новозаразените с коронавирус за денонощието -
Коментари Харесай

Проф. Витанов: В края на август - по 1500 заразени дневно, септември ще е критичен

Покачва се броят на новозаразените с ковид за денонощието - към този момент близо 1% от направените проби у нас. В болница се лекуват 729 пациенти с Ковид-19.

Продължават прогнозите, че в случай че не съблюдаваме ограниченията и имунизацията не се ускори, наесен ни чака нова вълна. Броят на инфектираните ще продължи да се повишава гладко през август. Това предвижда математикът от Българска академия на науките проф. Николай Витанов.

Той е на мнение, че в края на август ще достигнем по 1500 инфектирани дневно. Най-критична ще е втората половина на септември.

" Трябва да сме под 200 случая дневно на 3 август, в случай че противодействат сполучливо. След това на 13 август би трябвало да сме под 400, на 23 август - под 800, а в края на август - под 1500. Вървим малко над този график, само че имам вяра, че хората на доцент Кунчев ще съумеят да го спазят. Надигането ще стартира август, значителните проблеми - септември ", изясни проф. Витанов, по Он ер ТВ

Междувременно започнаха съвещанията на регионалните спешни щабове. Те бяха разпоредени със заповед на здравния министър доктор Стойчо Кацаров. Директорите на РЗИ-тата би трябвало да показват проект за справяне с пандемията.

Все по този начин малко са искащите българи да се имунизират. Страната ни обаче остава в " зелената зона " по разпространяване на ковид. Във всички 28 области у нас заболеваемостта е под 100 на 100 000 души.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР