ПОК Доверие“ предоставя възможност на всички клиенти на универсален пенсионен

...
ПОК Доверие“ предоставя възможност на всички клиенти на универсален пенсионен
Коментари Харесай

ПОК Доверие пусна онлайн калкулатор, който изчислява размера на бъдещите пенсии |

ПОК „ Доверие “ дава опция на всички клиенти на повсеместен пенсионен фонд да получат информация за прогнозния размер на своята пожизнена пенсия, без спомагателни условия, която биха могли да получават от Фонд за погашение на пожизнени пенсии „ Доверие “.

Калкулаторът е на уеб страницата на Компанията, на адрес. С него всеки обезпечен в УПФ може да пресметне прогнозния размер на своята пожизнена пенсия, въз основа на фактическите данни за наличната сума по неговата партида и при разнообразни разновидности на обезпечаването си в УПФ за времето, което му остава до пенсиониране. За задачата, би трябвало да вкара дата на раждане, насъбрана сума по самостоятелната му партида досега и прихода, върху който се обезпечава. Необходимо да уточни и планирани данни за повишаването на осигурителния си приход и за междинния размер на осъществената рентабилност от вложения, до придобиване на право за пенсиониране.

Като резултат, ще може да види датата, към която ще придобие право на пенсия от УПФ, възможния размер на насъбраната сума по самостоятелната му партида, както и размера на първата пожизнена пенсия, без спомагателни условия, която би получил от Фонд за погашение на пожизнени пенсии „ Доверие “.

Калкулаторът употребява настоящите такси при обезпечаване в УПФ „ Доверие “ и механически лихвен % за установяване на пенсиите от Фонд за погашение на пожизнени пенсии „ Доверие “, както и Таблица за смъртност и междинна дълготрайност на идния живот на Националния статистически институт. Нарастването на осигурителния приход е лимитирано до оптималният застрахователен приход за страната, който все още е 3000 лева, а възрастта за придобиване право на пенсия е според условията на член 68, алинея 1 от Кодекса за обществено обезпечаване.

Напомняме, че според наредбите на КСО, пенсионните заплащания при обезпечаване в повсеместен фонд не са обвързани с условието за стаж, а единствено с навършване на възрастта по член 68, алинея 1 от Кодекса за обществено обезпечаване. Видът на заплащането зависи от размера на насъбраната по самостоятелната партида сума все още на пенсиониране, като право на пожизнена пенсия имат лицата, при които този размер, разрешава отпущането на пенсия с месечен размер, не по-малък от 15% от минималната пенсия за застрахователен стаж и възраст по член 68, алинея 1 от КСО.

Калкулаторът е извънредно потребен за лицата, на които им следва скорошно пенсиониране от УПФ, защото им дава опция да създадат прогноза за размера на своята пенсия и да вземат осведомено решение по отношение на упражняването на правата си. Разбира се, това не анулира нуждата от директна консултация с представители на сдружението, което ръководи техните пенсионни спестявания, както и на всички други пенсионноосигурителни сдружения.

На уеб страницата на ПОК „ Доверие “, обезпечените в повсеместен фонд могат да изчислят и възрастта, при която ще придобият право на пенсия от УПФ, в различен, особено създаден за задачата калкулатор. Те могат да се възползват и от калкулаторите за икономисване в непринуден фонд, с цел да основат своя най-благоприятен сюжет за реализиране на мечтаните приходи в интервала след пенсиониране.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР