Пожизнената , която ще плащат частните фондове, ще може да

...
Пожизнената , която ще плащат частните фондове, ще може да
Коментари Харесай

Предложение: Втората пенсия да може да се намаля за сметка на тази от НОИ

Пожизнената, която ще заплащат частните фондове, ще може да бъде понижена за разлика от тази, която заплаща Националният застрахователен институт. Това ще става, в случай че свършат парите по персоналната аналитична сметка на пенсионера и заплащането би трябвало да бъде поето от запасите на фонда за погашение на пенсиите. Новото предписание е записано в пакет промени сред първо и второ четене на Кодекса за обществено обезпечаване, импортирани от ГЕРБ, написа.
Дори и при понижение по този метод обаче размерът на втората пенсия не може да пада под обезпечения, т.е. под сумата, отпусната в началото от пенсионното сдружение. Пожизнената втора пенсия ще може и да се подвига, в случай че парите от персоналната партида не са свършили. Тогава частният фонд ще ги влага, а пенсионерът ще получава 50% от доходността на средствата си като актуализация.
 Изтича срокът за внасяне на оферти преди второто четене на Кодекса за обществено обезпечаване Изтича срокът за внасяне на оферти преди второто четене на Кодекса за обществено обезпечаване
Хората да могат да трансферират средствата си от повсеместен пенсионен фонд във фонд „ Пенсии “ на Държавното публично осигур...
Всеки човек, роден след 1959 година, който получава втора пенсия, ще може един път годишно да желае в допълнение преизчисление, в случай че продължава да работи. За него ще се употребяват постъпилите за интервала на работа нови осигурителни вноски в частното пенсионно сдружение. На фондовете ще бъде неразрешено да пресмятат пенсиите на мъжете и дамите с друга предстояща дълготрайност на живота, плануват още предложенията за второ четене на КСО, импортирани от ГЕРБ. Остават трите типа втора пенсия, които ще заплащат частните фондове - пожизнена, разсрочена и еднократно. Не се трансформират и изискванията за отпущането им. Пожизнена ще се получава, в случай че партидата разрешава най-малко 15% от минималната. Въведено е обаче изискване, че при пожизнена с обезпечен период нейната дълготрайност ще е от 2 до 10 година Разсрочена ще вземат хората, които имат над 3 минимални пенсии в партидите си. Останалите ще вземат парите си едновременно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР