Пожелаваме Ви печалба от лотарията - Невероятна екскурзия до Хърватска,

...
Пожелаваме Ви печалба от лотарията - Невероятна екскурзия до Хърватска,
Коментари Харесай

Щрукли - хърватска баница

Пожелаваме Ви облага от лотарията - Невероятна екскурзия до Хърватска, само че първо загрейте с тази приказна баница!

Необходими Продукти

За тестото


● брашно - 4 ч.ч. (500 г)
● сол - 1 ч.л.
● яйца - 1 брой
● олио - 2 с.л.
● оцет - 1 с.л.
● вода - към 100 мл хладка

За плънката


● извара - 600 г
● масло - 100 г меко + 2 с.л.
● яйца - 4 броя
● сметана - 100 мл заквасена
● сол
● пипер

За намазване


● сметана
● сирене - настъргано
● сол
● масло - малко

Начин на подготвяне

Пресейте брашното със солта върху чиста работна повърхнина и в кладенче в средата чукнете едно яйце, прибавете масло и разбъркайте последователно с вилица. Смесете малко хладка вода с оцета и последователно прибавете към тестото, до момента в който всичко се хомогенизира. Омесете тестото с ръце, до момента в който стане безпрепятствено и еластично, само че въпреки всичко остане мекичко и леко лепкаво. Разделете тестото на три равни елементи, намажете ги с четка с масло и ги покрийте с забрадка. Оставете да престоят 30 минути.

Докато тестото престоява, пригответе плънката. Смесете мекото масло с изварата, яйца, заквасена сметана, сол и черен пипер.

Върху набрашнения кухненски плот сложете едната топка тесто. започнете да го разточвате допустимо най-тънко. След това се разтегля с дланите на ръце търпеливо., до момента в който се получи фино, само че не толкоз фино като за щрудел. Изрежете образувалите се по-дебели краища.

Намажете половината от по този начин разточения блат с плънката. Навийте и оформете с ръце, като леко притискате. Разрежете на 2 и подредете в намаслена тава. Трябва да се получат правоъгълни пакети, чиито краища са добре слепени, с цел да не излиза плънката. Така пригответе и останалите топки тесто.

Наредената баница Щрукли и я намажете със смесените сметана, разбъркана с малко сол, поръсете с настъргано сирене и сложете кубчета масло. Шъхнете хърватската баница да се пече за към 40 минути в авансово загряна на 200 градуса фурна. Поднесете Щрукли леко охладена.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР