Пожелавам ви сили да се борите за правата си. Ние

...
Пожелавам ви сили да се борите за правата си. Ние
Коментари Харесай

Българите в РС Македония ценят високо позицията на БСП

" Пожелавам ви сили да се борите за правата си. Ние сме на ваша страна ", обърна се вицепремиерът и министър на иконимиката и промишлеността и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова към представителите на организации и сдружения на българи в районен съд Македония.

Нинова и депутати от ПГ " Българска социалистическа партия за България " се срещнаха с тях в Народното събрание. На срещата участваха зам.-председателят на Народно събрание Кристиан Вигенин, ръководителят на групата Георги Свиленски и зам.-председателят й Филип Попов.

Високо ценим, че за Българска социалистическа партия е извънредно значимо мнението на българите в районен съд Македония, съобщи Петър Колев, ръководител на Политическа партия " Граждански либерален съюз ". Гостите показаха задоволство от позицията на Корнелия Нинова във връзка отхвърли й да води делегация в Скопие след срещата на президента Пендаровски с представители на ОМО " Илинден ". " Вашият водач изпрати явен сигнал и това в нашите уши прозвуча доста ясно и изрично. Това бе доста почтена позиция ", съобщи Колев.

" Подкрепяме самодейностите, свързани със основаването на по-благоприятна атмосфера в връзките сред двете страни, и да се развие допустимо най-широко секторно съдействие в разнообразни сфери в полза на двете страни, което да докара до опцията да се вземат решение сложните въпроси от общия ни дневен ред ", акцентира Кристиан Вигенин. Той беше безапелационен, че няма да има оттегляне от към този момент декларираните условия към районен съд Македония и няма да се вършат взаимни отстъпки с въпросите, които към този момент са сложени от страна на България. " Един от тези въпроси е отношението към българите в западната ни съседка и методите, по които се подсигуряват правата ви. Всеки би трябвало да има равни права, без значение с какво съзнание е и от какъв етнически генезис е. Този въпрос е основен за нас, когато приказваме за езика на омразата, за смяна на учебниците, за българското историческо завещание в РСМакедония ", безапелационен е Вигенин.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР