Пожелавам в ареста да има по-малко хора, да има дефицит.

...
Пожелавам в ареста да има по-малко хора, да има дефицит.
Коментари Харесай

Имаме дефицит на справедливост, призна правосъдният министър

" Пожелавам в ареста да има по-малко хора, да има недостиг ". Това съобщи министърът на правораздаването Данаил Кирилов при откриването в Стара Загора на нов следствен арест. Помещението дава отговор на всички интернационалните условия и стандарти, оповестиха от Министерството на правораздаването.

" Имаме повишена криминогенна конюнктура, недостиг на правдивост . Надявам се правораздаването и правоохранителните органи да работят добре, с цел да са спокойни за правата и отбраната си всички жители ", призна правосъдният министър. По време на представянето на ареста, той изясни, че това е шестият арест, който се мести в постройката на затвор.

Новият арест е построен върху 600 кв. м повърхност и потенциалът му е 63 арестувани лица за година и половина . Постигнати са всички условия за повърхност от най-малко 4 кв. м на арестуван, обезпечен достъп до дневна светлина, връзка със обществената инфраструктура на пандиза . Има особено основано място за извеждане на арестуваните отвън пространствата, разясниха от Министерство на правосъдието.

Министър Кирилов връчи на шефа на пандиза Иван Карушков плакет с признателност и с убеждението, че работейки дружно ще реализират още по-добри резултати .

" Екипът на Старозагорския затвор е работещ, добре структуриран и реализира доста триумфи ", безапелационен бе Карушков. По думите му, при построяването на ареста доста са помогнали хората от пандиза и са икономисали средства на бюджета .

На церемонията участваха зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов , депутати от Старозагорски район, регионалният шеф Гергана Микова и заместникът и Димитър Драчев , основният шеф на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " гл. комисар Васил Миладинов , началници на затвори от страната, представители на законодателната, правосъдната, изпълнителната и локалната управляващи.

Старозагорският митрополит Киприан и свещеници отслужиха церемониален водосвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР