Пожелавам на правителството да оползотвори това доверие, което се изгради

...
Пожелавам на правителството да оползотвори това доверие, което се изгради
Коментари Харесай

Президентът: Русия трябва да ни уважава, мястото на България е в еврозоната

Пожелавам на държавното управление да оползотвори това доверие, което се построи при моето посещаване в Русия, сподели президентът Румен Радев в изявление за Българска телеграфна агенция.

По думите му Русия също би трябвало да почита нашата история и културни постижения. Ето в това тежко завещание мисля, че тази аудиенция беше значима крачка за възобновяване на доверието и за създаване на връзки на основата на пълноправие и взаимно почитание, добавя президентът.

Според него газовият хъб " Балкан " е разумен план и той би трябвало да бъде подсилен, само че неналичието на газ рискува този многомилионен план да гълта пари за разработка и градежи, без да е ясно тъкмо по какъв начин и с какво ще действа този план.

Според президента Радев атомната електроцентрала " Белене " би трябвало да бъде издигната, само че при ясна правна рамка, без финансово обвързване и с най-малък финансов риск за страната, при потвърдена целенасоченост и доста значимо, при надеждни механизми за надзор на нуклеарния риск.

Относно българското европредседателство президентът Радев счита, че държавното управление е определило настоящи за района и за Европа цели. Министър Павлова и администрацията работят по този начин, че да има нужната организация за тези събития. България сподели, че може да управлява процесите от европейския дневен ред, показва той в изявлението.

В изявлението Румен Радев показва, че присъединението към еврозоната е стратегическа цел за България от доста от дълго време. Според него това присъединение ще ни подсигурява България да бъде в ядрото на европейските интеграционни процеси, би трябвало обаче да сме наясно по кое време, при какви условия, на каква цена ние ще можем да станем част от тези единни европейски процеси.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР