Пожарогасителите на възпламенения ферибот Юрофери Олимпия край Корфу са били

...
Пожарогасителите на възпламенения ферибот Юрофери Олимпия край Корфу са били
Коментари Харесай

Пожарогасителите на изгорелия ферибот край Корфу са били празни

Пожарогасителите на възпламенения ферибот " Юрофери Олимпия " край Корфу са били празни. Това е разказал избавеният преди ден белоруски жител, представен от гръцките медии, заяви. Мъжът е обяснил, че е опитал да гаси пламъците, само че не е съумял точно затова.
Още по темата
Шести ден от пожара край гръцкия остров, откакто през вчерашния ден избавителната акция бе краткотрайно прекъсната, с цел да бъде изместен фериботът на отдалечено от обитаеми места място. Целта е по-лесна работа по акцията за търсене на изчезналите пасажери.

Не се знае обаче какъв брой време ще отнеме интервенцията по преместването - дали 18 или 30 часа, а опасенията на околните са, че това ще отнеме скъпи часове.

Когато " Олимпия " дойде на пристанището в Астакос, се възнамерява той ще бъде разтоварен, с цел да може да се обходят всички пространства.

Корабът не може да бъде изтеглен наоколо до Корфу поради токсичността на товара. Районът на Астакос е ситуиран на огромно разстояние от градски център, което ще обезпечи безвредна работа за екипите.

На мястото са и роднините на 7-те български жители, които дойдоха в Гърция, с цел да наблюдават обстановката близо.

Докато тече акцията, разноските за храна и нощувки ще бъдат поети от компанията притежател на кораба.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР