Пожарните екипи в страната да реагирали на над 150 сигнала

...
Пожарните екипи в страната да реагирали на над 150 сигнала
Коментари Харесай

Над 150 сигнала са подадени до пожарната за последното денонощие

Пожарните екипи в страната да реагирали на над 150 сигнала през последните 24 часа . Най-много сигнали е имало на територията на областите Ямбол, Враца, Ловеч, Плевен, Велико Търново и София.

Сигналите са били свързани с влошената метеорологична конюнктура и проливните превалявания. От Министерство на вътрешните работи нямат информация за потърпевши и бедстващи хора.

В Ямбол получените сигнали са към 40 , като най-вече от тях са за наводнения. И все още на място има пожарникарски екипи, които изпомпват вода.

В област Враца от град Мизия са подадени 16 сигнала за наводнени мази и приземни етажи. Заради преливането на язовир " Рогозен-1 " с 3м3/с към 13:00 часа, е оповестено бедствено състояние от кмета на общината.

 Бедствено състояние в три врачански общини
Бедствено състояние в три врачански общини

Заради проливните дъждове

Пожарникарите в столицата също са получили десетки сигнали. Наводнени приземни етажи на жилища има главно в зоната на Малинова котловина и кварталите към южната дъга на Околовръстния път.

В област Ловеч към момента отводняват 50 парцела в село Катунец . Водите на река Катунешка заляха две мостови уреди, които водят към квартал с 40 поданици. Службите са обезпечили доставка на храна, вода и лекарства.

 Частично бедствено състояние в град Мизия поради преваляванията Обновена
Частично бедствено състояние в град Мизия поради преваляванията

Наводнени са къщи и улици

На територията на общините Червен бряг и Плевен са постъпили 12 сигнала за наводнения. В дежурната част на пожарната работа във Велико Търново са получени получени 6 сигнала за наводнени парцели. Наводнен е и част от четвъртокласен път сред жп гара Джулюница и село Бреговица.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР