Пожарникарите са загасили 136 пожара в страната през изминалото денонощие,

...
Пожарникарите са загасили 136 пожара в страната през изминалото денонощие,
Коментари Харесай

Пожарникарите са загасили 136 пожара в страната през последното денонощие

Пожарникарите са загасили 136 пожара в страната през миналото денонощие, оповестиха от Главната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Министерство на вътрешните работи на интернет страницата си. Екипите на пожарната са реагирали на 171 сигнала за катастрофи.

При 17 от пожарите са нанесени материални вреди. Осем от тях са били в жилищни здания, седем в транспортни средства, един в селското стопанство и един в оборудване навън.

Без нанесени материални вреди са 119 от пожарите, множеството от тях в сухи треви, горска постелка и шубраци. При пожарите няма починали и потърпевши.

Общо седем противопожарни автомобила са взели участие в гасенето на пожар, зародил в началото в товарен автомобил на автомагистрала „ Струма " при 58 километър, на територията на община Дупница, и трансферирал се по-късно в сухи треви и шубраци в местността Петров хълм до автомагистралата.

Сигналът е подаден в 12:47 часа през вчерашния ден в Оперативния център на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията " Кюстендил. Огънят е обхванал влекача. Произшествието е било ликвидирано с два пожарни автомобила от пожарната в Дупница.

От горящия товарен автомобил пожарът се е трансферирал в сухи треви и шубраци при местността Петров хълм до автомагистрала „ Струма ". Силният вятър, гъстата растителност и пресечната околност са усложнили пожарогасенето. За ликвидирането на втория пожар с изпратени пет пожарни автомобила от Дупница и Кюстендил. Пожарът е премахнат на повърхност към 300 дка в сухи треви и шубраци. Движението по автомагистралата не е спирано, контролирано е от два патрула на полицията поради лекото задимяване, показват още от ГДПБ.

През последното денонощие пожарникарите в страната са направили 27 избавителни действия и помощни интервенции при произшествия с транспортни средства, произшествия с рискови субстанции, промишлени повреди, премахване на рискови предмети, избавяне на животни, оказване на помощ на потърпевши жители.

Към пожарните служби са отправени осем лъжливи повиквания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР