Пожарникари спасиха от остров край р. Арда осем души, от

...
Пожарникари спасиха от остров край р. Арда осем души, от
Коментари Харесай

Пожарникари спасиха осем души от остров край р. Арда

Пожарникари избавиха от остров край р. Арда осем души, от които четири деца.

Те се оказаха в клопката на придошлите води на реката след изпускане на бент. „ Студен кладенец”.

По обяд през вчерашния ден две фамилии с децата си отиват на пикник на остров на Арда до село Бориславци. При изпускането на язовира равнището на реката внезапно се подвига с близо метър, а течението е напряко смъртоносно.

Възрастните несъмнено бихме съумели да стигнем, обаче течението влачи надолу и камъните са хлъзгави поради водораслите, а с деца е по-опасно, уточни Димитър Михайлов.

Той е единственият българин, който може да потърси помощ на незабавния телефон. Компанията е от немски жители, които от три години живеят в Ивайловград и за първи път са на този остров.

„ Когато водата стартира да се повишава доста се изплаших, поради децата. Нямаше никого в близост, започнах да си представям най-лошото”, споделя Гутрун Михайлов.

Пожарникарите реагират стремително и с лодка избавят фамилиите.

Островите по Арда са постоянно посещавани през лятото от туристи. При изпускане на язовира се включва сигнално-оповестителната система и предизвестява за заплаха, само че на острова сирената не се чува.

Според пожарникарите е добре да се постави табела, която да споделя, че това място не е толкоз безвредно.

Липсата на съоръжение за пожарникарите също е проблем. И при двете избавителни интервенции през този месец, те са употребявали персоналната лодка на шефа на пожарната, с цел да измъкнат хората от водата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР