Пожарникари се опитват да потушат пожар на хълмовете източно от

...
Пожарникари се опитват да потушат пожар на хълмовете източно от
Коментари Харесай

Пожарникари се борят с огъня източно от австралийския град Аделаида

Пожарникари се пробват да потушат пожар на хълмовете източно от Аделаида в Южна Австралия, съобщи ДПА. Те безусловно се надпреварват с времето, с цел да овладеят огнената буря преди уикенда, за когато е планувана гореща вълна.

Пожарът към този момент унищожи 25 000 хектара и 87 къщи и лиши живота на един човек. Той към този момент бушува безотговорно на 10 километра източно от предградията на Аделаида. В битката със стихията вземат участие 200 пожарникари.
Пожарникар дава вода на коала на фона на вилнеещите пожари в Австралия (ВИДЕО) Огнеборците се натъкнали на жадното животно, до момента в който се борели с пламъците
Жители на засегнатите региони са призовани да ги изоставен.

Снимка: EPA

От петък до понеделник температурите в региона на Аделаида се чака да превишат 40 градуса по Целзи, а горещата вълна да доближи Нов Южен Уелс в понеделник.
Четири към този момент са жертвите на опустошителните пожари в Австралия Над 1 млн. хектара растителност са били погълнати от пламъците
Още в неделя следобяд обстановката с пожарите, вилнеещи и в други елементи на страната, може да се утежни. Силните ветрове с пориви до 25 километра в час могат единствено да усложнят ситуацията.

Снимка: EPA

Честванията на Нова година в Сидни във вторник може да бъдат помрачени от близките пожари, само че се чака да не бъде анулирана обичайната заря на пристанището на града.

Снимка: EPA
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР