Пожарникари помагат за преодоляване на бедственото положение на територията на

...
Пожарникари помагат за преодоляване на бедственото положение на територията на
Коментари Харесай

Пожарникари помагат на бедстващите без вода в Лом

Пожарникари оказват помощ за превъзмогване на бедственото състояние на територията на община Лом, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Усилено е дежурството на оперативния състав на дирекцията за оказване на нужната помощ на общината. В помощ на общината е и четиричленен екип с автоцистерна от доброволното формирование на Вълчедръм .

 Бедствено състояние поради безводие в Лом
Бедствено състояние поради безводие в Лом

Причината е тежка повреда и неспособност за ремонт на тръбопровод

На територията на Лом е п редислоцирана профилирана техника от прилежащите области . Към момента от пожарната са обезпечени цистерни за питейна вода и авторазливни цистерни. Превозени са 7000 л бутилирана минерална вода с контейнеровоз на пожарната работа .

В съдействието с БЧК ще бъде осъществена доставка на спомагателни 14 000 л бутилирана вода, обезпечена от донори .

В петък се планува техниката на пожарната да транспортира вода до избраните от оперативния щаб места. Очаква и на следващия ден да доставят 14 000 литра вода.

Припомняме, след повреда на главен тръбопровод в Лом към 30 000 души от града и близките села са без вода за съвсем цяла седмица.

Липсата на вода затвори детските градини и учебните заведения. Блокирана е работата на предприятия и на някои здравните услуги.

Аварията е на водопровода край село Добри дол, посочи bTV. Ремонтът на остарелия тръбопровод изисква доста старания, по-бързото решение е допустимо единствено посредством стартирането на към този момент построен сектор от новия тръбопровод.

" Около четири милиона и половина лв. са ни нужни за дотъкмяване на този целия сектор, който е най-компрометиран ", изясни Пенка Пенкова, кмет на Община Лом, която посочи, че не престават договарянията с Министерство на регионалното развитие за финансиране на плана.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР