Пожарникари от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“

...
Пожарникари от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“
Коментари Харесай

Горски пожар гори на тежък терен край язовир Батак

Пожарникари от Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (РДПБЗН)-Пазарджик са локализирали и все още доизгасяват горски пожар на тежък терен в региона на язовир „ Батак “.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Сигналът за зародилия огън е постъпил в ранните следобедни часове, наранена е повърхност от към 100 дка смесена гора, както и сухи треви и шубраци. Заради тежкия терен към мястото са изпратени огнеборци и техника от регионите служби в Батак, Пещера, Велинград и Пазарджик. Заедно с тях в гасенето са взели участие горски чиновници с високопроходима техника. На по-късен стадий от въздуха в гасенето е включен и хеликоптер от Авиобаза „ Крумово “. Машината е направила 25 захода и изхвърляла вода върху комплицирания кръстосан терен.

Сигнал за пожара в сухи треви и папрат в землището на Котел е постъпил в РДПБЗН-Сливен по обед. Незабавно на място са ориентирани пет екипа от сливенската пожарна работа, предислоциран е и екип от пожарната в Омуртаг. В дейностите по преодоляване на огъня са се присъединили също чиновници на Държавното горско стопанство и доброволческа група от Котел.

И двата пожара не съставляват заплаха за обитаемоте места в съответните региони. Няма данни за потърпевши и починали хора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР