Пожарникар загина в борбата с горските пожари в Северна Калифорния,

...
Пожарникар загина в борбата с горските пожари в Северна Калифорния,
Коментари Харесай

​Пожарникар загина при борба с пожарите в Калифорния

Пожарникар почина в битката с горските пожари в Северна Калифорния, предадоха Асошиейтед прес и ДПА, като се позоваха на управляващите в югозападния щат на Съединени американски щати.
Пожарникарят, чиято идентичност не не разкрита, умрял в окръг Мендосино, заяви локалната пожарна в Туитър. Пожарът там е най-големият в историята на Калифорния. Той се разрасна на повърхност от 1361 кв. км и не се чака да бъде овладян най-малко до 1 септември. Пламъците провокираха високите температури, сушата и мощният вятър. Пожарът в този момент гори на към 160 км от Сан Франциско. В момента с него се борят към 4000 пожарникари, в това число интернационалните екипи.
С това общият брой на жертвите на поредицата пожари в Калифорния доближи 12. При два други пожара в региона починаха 11 индивида, измежду които петима пожарникари, отбелязва Асошиейтед прес. Националният парк Йосемити ще отвори още веднъж през днешния ден, откакто бе затворен в продължение на 20 дни поради пожар, заяви още АП.
Загубите от затварянето в разгара на туристическия сезон се правят оценка на към 50 милиона $.
По-голямата част от парка ще отвори още веднъж през днешния ден, откакто избухналият на 13 юли пожар аргументи гибелта на двама пожарникари и изпепели близо 390 кв. км площи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР