Пожарникар от Горна Оряховица сам ремонтира и успя да върне

...
Пожарникар от Горна Оряховица сам ремонтира и успя да върне
Коментари Харесай

Огнеборец ремонтира и върна в движение 40-годишна пожарна в Горна Оряховица

Пожарникар от Горна Оряховица самичък ремонтира и съумя да върне в придвижване единственият автомобил в локалната работа, който транспортира 8 тона вода. По този метод Николай Мяшков избавил от забвение остарелият чешки пожарен автомобил „ Татра ”, защото ремонтът бил доста безценен и по всяка възможност нямало да се намерият пари за замяна на частите му. Мъжът съумял да върне назад на терен 40-годишната машина единствено за седмица и спечелил благодарността на сътрудниците и началниците си, които споделят, че не могат да работят без този автомобил.

 pojarnikar1

„ Това е постоянна процедура. Колегите постоянно сами ремонтират по-старата техника. В този случай Мяшков се е наложило да смени съединителя на пожарната. Това обаче е сложна процедура, тъй като се смъква цялата кабина на возилото и се подменя дефектиралия подробност. Малко са сервизите, които се наемат да ремонтират такива остарели машини. Заради това Николай Мяшков бе награден ”, разяснява пред „ Труд ” инж. Станко Лазов, шеф бранш „ Пожарогасителна и избавителна активност “ в Регионална дирекция “Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ във Велико Търново.

Николай Мяшков работи в пожарната работа в Горна Оряховица към този момент повече от 20 години. Когато пристигнал на работа тук, заварил и чисто новата тогава „ ТАТРА 815 “.

„ От както съм на работа до преди да дойдат двата нови автомобила, тази пожарна излизаше при всеки сигнал за произшествие. Когато доставиха новата техника стартира да извършва ролята на водоноска като обезпечава вода на двата нови автомобила. Обаче с течение на времето счупи съединител и два месеца заставам на плаца ”, показа Мяшков.

Той и сътрудниците му са безапелационни, че макар новита коли, при сериозен пожар няма по какъв начин да работят без остарялата татра.

Преди да стане пожарникар Мяшков е бил механик, водач и е доста добре осведомен с моторите. Като схванал, че ремонтът на татрата ще коства скъпо, декларирал на началниците си: „ Няма страшо, аз ще поправям автомобила за моя сметка всичко! “.

И съумял единствено за седмица отоново да го върне в бойната промяна, като работел в почивките сред дежурствата.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР