Пожарникар на годината, комплексен победител е главен инспектор Боян Кондуров,

...
Пожарникар на годината, комплексен победител е главен инспектор Боян Кондуров,
Коментари Харесай

Избраха пожарникар на годината за 2017 г.

Пожарникар на годината, сложен победител е основен контрольор Боян Кондуров, шеф на РСПБЗН-Благоевград. Над 500 са произшествията, отработени от ръководената от него пожарна работа през миналата година. Церемонията „ Пожарникар на годината – 2017 “ се организира в Централния боен клуб. За 23-та поредна година в границите на състезанието бяха излъчени сложен победител и спечелили за главните посоки на активност - пожарогасене и аварийно-спасителна активност, противопожарен надзор и превантивна активност.


Церемонията стартира с връчване на две награди за проявен подвиг. Едната бе за младши специалист Здравко Апостолов – шеф на дежурна счита в РСПБЗН Сандански. В началото на август той управлява и директно взе участие в комплицирана избавителна интервенция за оказванетo на помощ на трима пасажери, потърпевши при пропадането на автомобила им в 70-метрова бездна.

Втората премия за подвиг се присъжда на младши специалист Николай Николов, шеф на дежурна промяна в РСПБЗН Сливен. В края на юни той взе участие в ликвидирането на комплициран пожар в пътнически трен. При висока температура и нулева видимост той се качва в пламнал електрически локомотив, движи се с него и го отдалечава на безвредно разстояние от прилежащ дизелов локомотив. Там е имало 4 000 л. гориво и 360 кг двигателно масло.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР