Пожарни действия от такъв тип не водят до добър резултат,

...
Пожарни действия от такъв тип не водят до добър резултат,
Коментари Харесай

Положението с Търговския регистър ще се закърпи, смята експерт

Пожарни дейности от подобен вид не водят до добър резултат, постоянно има някакво закъснение. Това съобщи специалистът по киберсигурност Спас Иванов по отношение на оповестената незабавна социална поръчка от Агенцията по вписванията поради липса на задоволително памет за предпазване на данни. От поръчката излиза наяве, че е допустимо Търговският указател да спре работа след към 20 дни.

През лятото регистърът се срина за 18 дни. От Агенция оповестиха, че всички поддържани от нея регистри работят с цялостната си функционалност и прецизираха, че обявата е за предварителна защита, само че и поради въвеждането в най-кратки периоди на нови електронни услуги.

„ Официалното пояснение на Агенцията е, че заради следствените дейности във връзка на прекъсването от действие през лятото им се не разрешава да трият остарели данни. Поради това, че тези дейности ще се проточат, техните сървъри стартират да се запълват и по тази причина се постановат тези незабавни дейности. Агенцията в един миг се е озовала в особена обстановка – хем не може да изтрие старите данни, които са доста количество, хем не може да продължава да работи с настоящия потенциал. По всяка възможност в тази позиция има огромна доза истина “, разяснява Спас Иванов пред БНР.

Специалистът обаче е черноглед, че това ще може да се случи за късия период от 20 дни : „ Тук е представен съответен модел на дисков масив с съответни дискове. Това не е нещо, което фирмите биха държали на склад. Това е много скъпо съоръжение и много профилирано. Обикновено периодите на производителя за доставка са много по-дълги от 20 дни, нормално доставките са в границите на 30 до 50 дни “.

Според него в случай че тези компании съумеят да се оправят в период, по-късно ще се пусне умерено естествена социална поръчка за останалата част от дисковете. Ако се оправят с първата поръчка, няма да има проблем, счита той.

Според Спас Иванов ще се откри метод да се „ закърпи “ ситуацията , в случай че се стигне до обстановка, че Търговският указател още веднъж да е пред прекъсване. Той е на мнение, че няма да се направи компромис с качеството на дисковете, тъй като тези услуги са извънредно значими за обществото.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР