Пожарна защита в Гоце Делчев, болници в Дупница и Кюстендил,

...
Пожарна защита в Гоце Делчев, болници в Дупница и Кюстендил,
Коментари Харесай

Акцията срещу кабелни пирати оставила болници без интернет, твърдят засегнатите

Пожарна отбрана " в Гоце Делчев, лечебни заведения в Дупница и Кюстендил, общински и регионални администрации, санаториуми, учебни заведения и детски градини са останали без интернет поради огромната акция на полицията и прокуратурата против кабелни пирати в Южна България в средата на юни. Това настояват кабелните оператори " Кабел Сат Запад " и " Вайтъл " в прессъобщение.

Те акцентират, че поради изземането на техниката им част от клиентите, изключително живеещи в гранични и трудондостъпни региони, нямат достъп и до стационарните си телефони, в това число до незабавния 112.

Дружествата настояват, че им е конфискувана инсталация, сървъри, излъчватели и приемници за доставка на
интернет, както и измервателна инсталация за поддържане на кабелната инфраструктура, до момента в който съгласно уверенията на прокуратурата е конфискувана само техника за лъчение на телевизионни стратегии.

Компаниите изясняват, че технологията на кабелните мрежи е такава, че по един кабел текат както телевизионните сигнали, по този начин и интернет и стационарните телефони. Отнетата техника съгласно тях е нарушила цялостното действие на мрежата и спирането на всички услуги.

Собствениците споделят, че почитат труда и правата на основателите на телевизионно наличие и не са предоставяли забранен достъп до такова. Според тях обаче " тези връзки би трябвало да се вземат решение по пътя на комерсиалните сделки, при допустими условия за всички участници в процеса, а не със сигнали за " закононарушения " и заличаване на телекомуникационна инфраструктура ".

Компаниите оспорват и първите сметки на прокуратурата за вреда от 10 млн. единствено за два месеца за трите оплакали се малките екрани - Би Ти Ви, Нова и НВО, и съществуването на 700 хиляди клиента в сивия бранш. Цялото население на районите, в които оперират фирмите е в пъти по-малко, а ТВ се заплаща от домакинство, а не от човек, припомнят засегнатите.

В защитната теза на кабелните оператори властта видя опит жителите да бъдат настроени в тяхна изгода.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР