Пожарите в страната са с 2500 по-малко в сравнение с

...
Пожарите в страната са с 2500 по-малко в сравнение с
Коментари Харесай

Николай Николов: Пожарите в страната са с 2 500 по-малко в сравнение с миналата година, но нито за миг не трябва да се отпускаме

Пожарите в страната са с 2500 по-малко спрямо предходната година, уточни в Сутрешния блок на Българска национална телевизия Николай Николов, шеф на Главна дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".
По думите му на ден пораждат по 120 огнища в страната.
"Но в този момент стартира по този начин наречения интервал на горещниците. Завърши прибирането на реколтата, за жалост хиляди декара изгоряха, включително и модерна техника - комбайни. Бъдете бдителни, не палете стърнища ", настоя той.
"Обикаляме с полицията дребните обитаеми места, над 3000 селища сме посетили, взаимодействаме си с хората, с цел да предотвратим битовите пожари, където най-трудно влияем, тъй като нямаме законови пълномощия да влизаме в домовете на хората.
Там са сериозните проблеми - 78 са жертвите досега от началото на годината. С четирима са по-малко от 2019-а, само че и броят на пожарите е по-малък ", разяснява комисар Николов.
Той уточни и обичайно местата, където най-често пораждат пожари през летния сезон. Това е Югоизточна България - Хасково, Ямбол, Бургас.
"Усложнява се ситуацията и в Стара Загора, Пловдив и София окръг. Нито момент не би трябвало да се отпускаме, макар сезона на почивките ", прикани Николов.
Шефът на националната пожарна добави, че през седмицата у нас е имало няколко горски пожара, при които са унищожени десетки декари. По думите му, разноските, които Главна дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " прави за погасяването им, са големи.
"Тук са разноските за труд и потреблението на машини. Нашите хора са извънредно добре готови, вършим такава организация, че дружно с горските стопанства и доброволците бързо да се намесим. Благодаря им! ", уточни Николай Николов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР