Пожарите в селата Петрово и Голешево още вчера бяха локализирани

...
Пожарите в селата Петрово и Голешево още вчера бяха локализирани
Коментари Харесай

Пресечена е огнената стихия до границата ни със Северна Македония, 18 са активните пожари у нас

Пожарите в селата Петрово и Голешево още през вчерашния ден бяха локализирани от всички страни, като към този миг те са изцяло угасени. Екипи на пожарната са дежурили през цялата нощ, а горски чиновници от рано сутринта започнаха да идват, с цел да патрулират и обхождат региона, заяви Българска национална телевизия.
Още по тематиката
Днес се чака тук да дойдат и военните, които при потребност да оказват помощ.

Хората тук се надяват да няма вятър, а да има дъжд, който тотално да потуши пушеците и обгорената земя. Вчера хората бяха евакуирани, тъй като пожарът стигна съвсем до къщите им, само че с помощта на работата на чиновниците пожарът не стигна до такава степен.

Хората към този момент са си по къщите и обстановката се възстановява. Екипи от Сандански оказват помощ с храна и вода и през вчерашния ден, и през днешния ден на пожарникарите и горските чиновници.

Ситуацията у нас остава тежка

Към момента има 18 дейни пожара на територията на страната, като 11 от тях са локализирани, сподели пред БНР основен контрольор Стефан Стефанов от Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". На терен са над 50 екипа.

" Остават сериозни към момента пожарите в региона на Беренде, Пернишко, Благоевград - село Петрово, Хасково - Свирачи, Старосел и Кръстевич. Тези пожари са локалиризани, само че към момента имаме групи за наблюдаване. Днес ще продължат дейностите по тяхното изцяло погасяване.

Вчера породиха нови пожари - в Кюстендил на три места - в село Чуденци, Долно Кешаново, Ловница, на много огромни площи в полски и горски фонд. Тези пожарни са дейни, локализирани са и също се следят.

Опасност за нашата страна няма, защото през вчерашния ден пожарът по границата с Република Северна Македония, е бил кръстосан. Но въпреки всичко обходите по границата не престават, по информация към сегашния миг от регионалния шеф на Благоевград Николай Шушков.

" Чух се с сътрудниците от Северна Македония. Активно работят и лимитират пожара. Основната им задача е да го локализират, с цел да не тръгне към България. Той е на десетина километра от страната. На нашата граница се вършат специфични интервенции, които се управляват от регионалния шеф на Благоевград ", сподели по Нова гл. комисар Николай Николов - шеф на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

" 198 пожари са гасили българските пожарникари през миналото денонощие. Всички пожари са локализирани, 18 са сложени под наблюдаване ", съобщи още гл. комисар Николай Николов.

Сред по-значимите пожари е този във Велинград, който провокира поради задимяване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР