Пожарите в австралийския щат Нов Южен Уелс са отнели живота

...
Пожарите в австралийския щат Нов Южен Уелс са отнели живота
Коментари Харесай

Извънредно положение в австралийски щат - заради пожари

Пожарите в австралийския щат Нов Южен Уелс са лишили живота на минимум трима души, унищожили са стотици домове и са довели до евакуацията на хиляди поданици, съобщи БГНЕС.
Министърът на изключителните обстановки на Нов Южен Уелс Дейвид Елиът съобщи, че жителите са изправени пред " най-опасната седмица на горски пожари, които тази страна в миналото е виждала ", а щатският министър председател Гладис Береджиклян прикани жителите да съблюдават инструкциите на незабавните служби.
" Всички би трябвало да бъдат нащрек, без значение къде се намирате и всеки би трябвало да одобри най-лошото. Не можем да позволим блаженство ", съобщи Береджиклян пред кореспонденти в Сидни.
Пожарите към този момент лишиха живота на трима души в Нов Южен Уелс и са унищожили над 150 домове, а хиляди хора са били принудени да се изтеглят. Съобщава се, че са изпепелени 8 500 квадратни километра гори и аграрни земи единствено този уикенд.
Над 60 обособени пожара горят в два щата Нов Южен Уелс и Куинсланд от неделя вечер. Очаква се изискванията за пораждане на нови огнища да станат най-критични във вторник, а управляващите се притесняват, че огънят би могъл да заплаши Сидни, където живеят над 5 милиона души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР