Пожарите в Амазония представляват международна криза и трябва да бъдат

...
Пожарите в Амазония представляват международна криза и трябва да бъдат
Коментари Харесай

Макрон: Пожарите в Амазония са международна криза

Пожарите в Амазония съставляват " интернационална рецесия " и би трябвало да бъдат измежду главните тематики, които водачите на Г-7 ще разясняват по време на срещата си, която стартира на следващия ден.

Това написа в Туитър френският президент Еманюел Макрон - хазаин на форума, който ще се организира във френския град Биариц.

" Нашата къща гори. Буквално. Амазония, белият дроб на нашата планета, който създава 20 % от нашия О2, е в пламъци. Това е интернационална рецесия " - гласи част от посланието на Макрон.

Бразилският държавен глава - Жаир Болсонаро отвърна, че френският му сътрудник употребява случая, с цел да печели " политически дивиденти " и го упрекна в " колониален нрав ". Болсонаро призна, че страната не разполага с нужните запаси, с цел да се оправи с мащабите на пожара. Според управляващите огромна част от тях са запалени умишлeно. Води се следствие. НАСА популяризира сателитни фотоси на огнената буря, която се вижда от Космоса.

В навечерието на срещата на Г-7 във Франция е разгласен Ден на разговор. Президентът Еманюел Макрон ще беседва с неправителствени организации и представители на гражданското общество. Идеята е те да го срещнат с дневния си ред и част от тематиките в него да намерят място и в диалозите сред водачите на седемте водещи стопански системи в света.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР