Пожарите на територията на област Хасково са потушени. Към момента

...
Пожарите на територията на област Хасково са потушени. Към момента
Коментари Харесай

Потушиха пожарите в област Хасково

Пожарите на територията на област Хасково са потушени. Към момента най-големият пожар – този в региона на Сакар планина, е локализиран. За три денонощия стихията обхвана две общини от областта-Свиленград и Тополовград. Засегната повърхност е към 50 000 декара шубраци и земеделска земя, борова и широколистна гора. На място не престават да дежурят пет екипа на " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Хасково, като терена се обхожда с наблюдателна мобилна станция, с цел да се предотврати риск от ново възпламеняване. Това оповестиха от пресцентъра на Областна администрация - Хасково.
В пожарогасенето се включиха пожарникари, гранична полиция, чиновници на държавно лесничейство, военни, общински чиновници, локални хора и доброволци, техника предоставена от „ Мини Марица – изток “ ЕАД, както и частни компании, на които регионалният шеф на Хасково доктор Стефка Здравкова благодари за оказаната помощ и бързата реакция.
„ Най- значимото е, че няма потърпевши хора, както и че са непокътнати техните домове и имущество. Няма нанесени и съществени икономически загуби. Предстои разказване на вредите, нанесени от пожара “, добави доктор Стефка Здравкова.
Апелът на регионалния шеф на Хасково е за нараснало внимание от страна на всички поданици на област Хасково в пожароопасния сезон. „ Бъдете извънредно виновни и когато пътувате, тъй като и най-безобидната човешка немарливост, може да докара до огромни бедствия “, прикани доктор Стефка Здравкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР