Пожарите, бушуващи в южната част на Калифорния, показват признаци на

...
Пожарите, бушуващи в южната част на Калифорния, показват признаци на
Коментари Харесай

Пожарите в Южна Калифорния са почти овладени

Пожарите, вилнеещи в южната част на Калифорния, демонстрират признаци на закъснение, като пожарникари са овладели съвсем половината от най-голямото огнище, оповестява Агенция Франс Прес. Огънят, който се разгоря бързо в долината Сан Фернандо край Лос Анджелис, е най-големият от няколкото сходни стихии в Южна Калифорния.
Пожарът Садълридж в неделя сутринта е бил овладян на към 40 %, оповестиха от локалната пожарна работа. Той е изпепелил към 8 000 акра повърхност на към 32 километра северно от центъра на американския мегаполис. Вдигната е възбраната за евакуация и към 100 000 души,които напуснаха домовете си могат да се завърнат в идващите часове.
Захлаждането на времето и намаляването на ветровете помогнана огнеборците. Стихията взе жертва – мъж, на към 50-годишна възраст, който получил сърдечен удар до момента в който се опитвал да избави дома си от пламъците. Пожарът избухна в четвъртък вечер и бързо излезе от надзор край градчето Силмар – главно поради ниската мокрота и поривите напразно известни като ветровете Санта Ана.
Около 1000 пожарникари, подпомагани от хеликоптери за гасене на пожарите и самолети, изпускащи специфични химикали против пожарите, се борят от няколко дни с пламъците, които пандизите съществени автомагистрали в региона. Не работеше метрото, затворени бяха учебни заведения и публични и бизнес институции.
Пламъците изпепелиха до основи 76 къщи и убиха 89-годишна жена, която не съумяла да се изтегля в точния момент, написа БГНЕС.
Пламъците в южната част на Калифорния избухнаха в миг, в който най-голямата електроразпределителна компания „ Пасифик газ енд иликтрик “, спря тока като превантивна мярка против огъня и остави към 2 милиона души в северната част на щата на мрачно. Целта беше да се предотврати експлоадирането на пожари, провокирани от искри от скъсани от вятъра далекопроводни жици. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР