Пожарищата в България насред горещото и сухо време продължават с

...
Пожарищата в България насред горещото и сухо време продължават с
Коментари Харесай

Пожарища обхванаха морски дюни и планински села

Пожарищата в България посред горещото и изсъхнало време не престават с цялостна мощ. Днес горят къщи и борова гора в село Пъстрово, намиращо се в Средна гора. Огнената буря се разгръща на няколкостотин декара. Няколко екипа на противопожарната работа и доброволци се пробват да се оправят с огъня.

Пламнаха и сухите треви върху дюните в квартал  " Черно море " в Несебър. Движението в региона е спряно. Кварталът е димящ, хората се обезпокоени, заяви БГНЕС. Хотелите - обхванати от гъстия пушек. Овладяването е затруднено поради мощния вятър и високите температури. Всъщност това е обновяване на пожара, защото той пламна и през вчерашния ден. 

Борба против огън към този момент над денонощие се води и в селата Левски и Елшица в Панагюрско. В потушаването се включиха два хеликоптера Ми-17 от авиобазата в Крумово. Община Панагюрище разгласи отчасти бедствено състояние.

Райони край Карнобат и Обзор са други точки от страната, в които през последните дни вилняха пожари. В предходните седмици имаше в Сакар, в Югозападна България и т.н.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР