Пожари бушуват на територията на Босна и Херцеговина, а в

...
Пожари бушуват на територията на Босна и Херцеговина, а в
Коментари Харесай

Пожарите в Босна взривяват мини, останали от войната

Пожари бушуват на територията на Босна и Херцеговина, а в община Столац гасенето е затруднено, тъй като огънят гори в миниран регион. Пожарникарите записаха до момента 30 взривявания на мини, останали в региона от времето на войната през 90-те години, съобщи организация Бета, заяви Dariknews.bg.

Най-тежко е ситуацията с пожарите на територията на община Ябланица, където пожарът се приближава до обитаеми места, а доброволци на няколко пъти бяха в обстановка да се оправят със срутване на камъни от стръмни скали. Пожари горят на пет места в страната и заради непристъпността на терена бе поискана помощ от хеликоптери на въоръжените сили на Босна и Херцеговина. Такава обаче не бе получена заради невъзможността Председателството на Босна и Херцеговина да вземе решение.

Сръбският член на Председателството Милорад Додик не желае да даде единодушие за ангажимент на хеликоптерите на армията поради решението на босненския сръбски парламент сръбските представители да не вземат участие в работата на институциите на Босна и Херцеговина поради закона за възбрана на отричането на геноцида, натрапен от висшия представител на интернационалната общественост в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР