Пожарът започна към 19:30 ч. Говорих по телефона със сина

...
Пожарът започна към 19:30 ч. Говорих по телефона със сина
Коментари Харесай

Пътничка в горящия влак: Това не е инцидент, а безхаберие на “калинките” в БДЖ

" Пожарът стартира към 19:30 ч. Говорих по телефона със сина си и в един миг ми замириса на бакелит. Веднага излязох от купето и видях цивилно облечен мъж да отваря прозорците. Гъсти облаци пушек идваха от първия вагон. Мъжът, който отваряше прозореца, ми сподели да се обадя на 112, тъй като той е пожарникарят.

Всички отидохме във втора класа, тъй като първа класа стартира да гори доста буйно. Ако се бе случило през нощта, щяхме да изгорим. Много хора излязоха от влака без багажа си. Искам да благодаря от вашия ефир на три украински момчета, които стояха в профил на стълбите и помагаха на хората да слизат. Те ме смъкнаха, другояче щях да се потроша.

В купето нямаше пожарогасители. Преди години 10 души изгоряха при пожар във влака, само че никой не си е взел поука. Това не е случай! Това е безхаберие на " калинките " в БДЖ.

След към половин час пристигнаха пет пожарни, защото достъпът до мястото беше сложен. "

Това показа Галина Димитрова в ефира на Дарик. Тя е пътувала в горящия трен София-Варна.

Припомняме, че във влака София - Варна в четвъртък вечерта избухна пожар. В този миг влакът е билмежду село Могила и Каспичан.

Сигнал за случая е признат към 19:40 часа. Изгорели са два вагона. По първични данни пътуващите са свалени от влака и няма потърпевши хора, като се изключи единия ватман, който е с контузия на ръката.

Димитрова описа, че пасажерите са били евакуирани и извозени до гара Каспичан, чак три часа след началото на огнената буря.

" Нужна е лустрация. Големите загуби за БДЖ се случиха по време на ембаргото, когато се изнасяха цистерните и не се връщаха. Кои са забърканите хора? ", реторично попита Димитрова.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР