Пожарът в ТЕЦ Марица Изток 2 е напълно загасен и

...
Пожарът в ТЕЦ Марица Изток 2 е напълно загасен и
Коментари Харесай

Няма замърсяване след пожара в ТЕЦ Марица Изток 2, води се разследване

Пожарът в Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " е изцяло загасен и няма замърсяване на околната среда, който заплашва служащите в централата и близките обитаеми места. Това стана ясно по време на директно включване от централата в Сутрешния блок на Българска национална телевизия.

Пожарът е локализиран през вчерашния ден към 16 часа и в този момент е изцяло загасен, увери комисар Стоян Колев, шеф на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Стара Загора. Изгорял е коминът на сероочистващата апаратура на Блок 8 на Топлоелектрическа централа. Благодарение на работата 16 екипа на пожарната не е позволено разпространяване на огъня до близкия завод, склад за въглища и комина на сероочистката на Блок 7.

Изгорелият комин няма да повлияе на работата на централата, защото по този начин или другояче е бил в планов ремонт и не е работел. Самата сероочистваща апаратура не е наранена от огъня, сподели комисар Колев.
Гергана Минкова, регионален шеф на Стара Загора: Няма замърсяване на околната среда и няма заплаха за служащите в централата и хората наоколо.
Областният шеф заяви, че данните от замерванията на въздуха са оповестени на интернет страницата на централата и могат да се наблюдават от жителите.

Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов осведоми, че към този момент е изработен оглед на мястото на пожара и следва събирането на показания, с цел да се дефинира повода за случая.
Дичо Атанасов, областен прокурор на Стара Загора: Първоначална версия още няма. Това ще стане, откакто бъдат направени техническите експертизи и осъществено събиране на доказателства. Данни за тенденциозен палеж няма. Най-вероятно се касае за механически аргументи или човешка неточност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР