Пожарът в района над родопското село Югово е локализиран с

...
Пожарът в района над родопското село Югово е локализиран с
Коментари Харесай

Пожарът над родопското село Югово е локализиран

Пожарът в региона над родопското село Югово е локализиран с напъните на над 100 огнеборци, военнослужещи, чиновници на горски стопанства и доброволци.
Гасенето на обособени огнища ще продължи и през днешния ден, като в идващите часове се чака още веднъж да се включи и боен хеликоптер, сподели за БНР основен контрольор Димитър Бришимов от пловдивската пожарна.
„ Пожарът за момента е локализиран. Днес имаме още малко работа по него, с цел да го вкараме в едно дере, където можем да го загасим, това е откъм Нареченски бани, откъм Люти дол “, сподели той.
„ Откъм Югово секторите се обработват, нямаме там разпространяване. Всички сектори са подготвени за деяние, хеликоптерите ще дигнем малко по-късно, тъй като инверсията сега не разрешава да виждат пожара, облаците се стелят хоризонтално. “
„ Мисля, че през днешния ден ще имаме положителни резултати. Няма заплаха за обитаемото място, няма заплаха за развиване на пожара в някакви култури, които са скъпи “, сподели още основен контрольор Димитър Бришимов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР